Basın Konseyi Murat İnam'ı HSYK'ya şikayet etti

Cumhuriyet Gazetesi ve Cumhuriyet Vakfına yapılan operasyon dördüncü gününde. Operasyonda gözatına alınan 13 kişinin emniyet sorguları sürüyor. Hakkında gözaltı kararı olan yazar Nebil Özgentürk de Türkiye'ye döndü. Günün en çok tartışılan olayı ise operasyonu başlatan savcı Murat İnam oldu.

Abone ol

PKK ve Fethullahçı terör örgütü adına suç işledikleri suçlamasıyla Cumhuriyet Gazetesi ve Cumhuriyet vakfına yönelik başlatılan operasyonda 4'ncü güne girildi.

Operasyonda gözaltına alınan ve aralarında gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, yazar Aydın Engin ve Hikmet Çetinkaya'nın da olduğu 13 kişinin sorgularına devam edildi.

17 kişi hakkında başlatılan soruşturmada yurt dışında olduğu için gözaltı yapılamayan gazetenin yazarı Nebil Özgentürk İstanbul'a döndü.

Twitter üzerinden açıklama yapan Özgentürk, "gece yarısı İstanbul'a geldim, şimdi Cumhuriyet'teyim dostlarla omuz omuza" ifadelerini kullandı.

Operasyonun 4'üncü gününde en çok tartışılan olay ise soruşturmanın başındaki savcı Murat İnam oldu. İnam'ın bir başka FETÖ soruşturmasında adının geçtiği gündeme bomba gibi düştü.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek soruşturmayı doğruladı. Ancak "Ortada kesinleşmiş bir karar yok" dedi.

Meclis'te konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "o savcıya bu soruşturmanın verilmesi büyük talihsizlik, keşke böyle bir görevlendirme yapılmasaydı ifadelerini kullandı.

Basın Konseyi de Murat İnam'ı Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na şikayet etti.

ulusalkanal.com.tr

Mete Akyol hayatını kaybetti Medya İbrahim Yıldız: Teröriste terörist bile diyemediler Medya Rus basını: Afrin ile Menbiç'in birleşmesi engellenecek Medya Başbakan'dan Avrupa'ya sert tepki Medya