Resmi Gazete'de yayımlandı! Bayramda hepsi ücretsiz

Kurban Bayramı’nda karayollarına bağlı olan köprü ve otoyollar ücretsiz olacak. Özel sektörün işlettiği Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü ve Avrasya Tüneli gibi yerler ise ücret almaya devam edecek. Bununla birlikte toplu taşıma da ücretsiz olarak hizmet sunacak.

Abone ol

Kurban Bayramı’nda ulaşıma yönelik kararname çıktı.

Kurban Bayramı nedeniyle Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanlığı kararnamesi yayınlandı.

Kararnameye göre Karayolları Genel Müdürlüğü'ne bağlı olan köprü ve otoyollar ücretsiz olacak. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki geçişler de uygulama kapsamında olacak.

Uygulama 30 Temmuz Perşembe gece yarısı başlayacak. 4 Ağustos Salı günü saat 7'de sona erecek.

Özel sektörün işlettiği köprüler ve bunlara ait bağlantı yollarında ise ücret ödenmeye devam edecek.

Böylelikle bayramda Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü ve Avrasya Tüneli gibi köprülerde ücret alınacak. İzmir-İstanbul otoyolu da bu uygulamaya göre ücretli olacak.

Aynı karar kapsamında, toplu taşıma da Kurban Bayramı’nda ücretsiz hizmet verecek. Başkentray ve Marmaray seferleri ile belediyeler tarafından yürütülen toplu taşıma hizmetleri de kapsamda olacak.

Otobüsler ve metrolarda 31 Temmuz Cuma gece yarısından, 3 Ağustos Pazartesi saat 24.00'a kadar ücretsiz yolcu taşınacak.

ulusal.com.tr

İngiliz turistler: Tatil için Türkiye'ye gelin Gündem ABD'den Türk yargısına müdahale Gündem İzmir’de su sorunu! Denizköy’de 20 yıldır su sorunu çözülemiyor Gündem Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı'dan İstanbul Sözleşmesi'ni savunanlara yanıt Gündem