Ankara Valiliği kademeli mesai düzenlemesine gitti! Hangi kurum saat kaçta işe başlayacak?

Kovid-19 vakalarının artması toplu taşımada önlem aldırdı ancak çözüm olmadı. Yoğunluğu azaltmak için Ankara Valiliği kademeli mesai düzenlemesine gitti. Kamu kurumlarında mesai sabah 8’den akşam 19’a kadar dört farklı şekilde uygulanacak. Buna göre, saat 8’de gelenler 17’de, 8 buçukta gelenler 17.30’da, 9’da gelenler 18’de, 10’da gelenler ise 19’da paydos edecek. Benzer bir uygulamanın İstanbul'da da yapılması gündemde.

Abone ol

Ankara’da kamu kurumları için mesai düzenlemesi yapıldı. İstanbul için de çalışmalar başlatıldı.

Son günlerde günlük vaka sayılarındaki artışın ardından toplu taşımada önlemler alındı. Ayakta yolcu taşınmamasına karar verildi. Ancak ne vakaların yükselişte olduğu Ankara'da ne de İstanbul’da bu yasağa uyulamadı.

Özellikle sabah mesai saatlerinde ve iş çıkışında toplu taşımada yoğunluk oluştu. Salgının bulaşmasında risk yaratan bu görüntülerin ardından Ankara Valiliği’nden yeni bir karar geldi.

Valilik kamu kurumlarında mesai saatleri için düzenleme yaptı. Mesai saat 8’den 19’a kadar dört farklı şekilde uygulanacak. Saat 8’den gelenler 17’de, 8 buçukta gelenler 17.30’da, 9’da gelenler 18’de ve 10’da gelenler 19’da iş bırakacak.

Valilik merkez birimleri, nüfus daireleri, vergi dairesi başkanlığı gibi kurumlar saat 8'de mesaiye başlayacak. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, PTT'de saat 8:30'da, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Orman Bölge Müdürlüğü'nde saat 9'da kapılar açılacak. Saat 10'da işe başlayacak tek kurum ise Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da FOX TV'de ayakta yolcu taşıma yasağını değerlendirdi. İstanbul için de mesai saatlerinin düzenleneceğinin müjdesini verdi.

ulusal.com.tr

Vefa Salman'ın tutuklanması için yakalama kararı çıkarılması talep edildi Gündem Doğu Akdeniz'de sular ısındı Gündem Şehit Yusuf Uyar'ın acı haberi ailesine ulaştırıldı Gündem Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: Tarihte olduğu gibi bugün de hüsrana uğrayacaklar Gündem