''Kobani stratejik önemde''

"Amerikan Ordusu Kobani için politika değiştirdi. Artık kenti stratejik önemde görüyor!" Bu iddiayı The Wall Street Journal gazetesi gündeme getirdi. Gazete, ABD ordusuna Kobani'deki hedefleri de bir "Kürt generalin" gösterdiğini yazdı.

Abone ol

Amerika, Kobani için yeni bir strateji geliştirdi. Ordu, kenti "stratejik önemde" kabul etti.

ABD, yakın zamana kadar Kobani'nin IŞİD'in eline geçmesinden çok, örgütün yayılmasını engellemeye yönelik politika izliyordu.

The Wall Street Journal, Amerika'nın yakın zamana kadar elde tutulmasına önem vermediği Kobani için politika değiştirdiğini yazdı. Gazeteye göre Amerikan ordusu kenti artık stratejik önemde görüyor.

Amerikan ordusundan bir yetkili, politika değişikliğini, "Bu bir bayrak savaşı, IŞİD'in son bayrak dikmek istediği yer Kobani. Kobani artık stratejik öneme sahip" sözleriyle özetledi.

Haberde, "ABD ve Kürt komutanların" kentin IŞİD'in eline geçmemesi için işbirliği yaptığı belirtildi. Gazete, "ABD ve Kürt komutanlar, kara operasyonları için işbirliği yapıyorlar. Bir Kürt general ABD hava operasyonları için hedefleri işaretliyor, ABD'li harekat planlayıcılarına günlük olarak savaş istihbarat raporu veriyor" ifadelerine yer verdi.

ulusalkanal.com.tr

Beyaz Saray'da alarm Dünya "IŞİD'in uçakları imha edildi" Dünya Parlemento onayladı Dünya 200 Peşmerge gönderilecek Dünya