İDOB sezonu "Korsan" ile açacak

İstanbul Devlet Opera ve Balesinin yeni sezonu "Korsan" ile açacak. 5 Ekim'de Süreyya Operasında başlayacak yeni sezonda; Fındıkkıran, Uyuyan Güzel ve Ateş Kuşu-Bahar Ayini gibi iddialı eserler seyirciyle buluşacak.

Abone ol

İstanbul Devlet Opera ve Balesinin Bale Bölümü yeni sanat sezonunu, "Korsan" adlı yapıtla karşılayacak. "Fındıkkıran", "Uyuyan Güzel" ve "Ateş Kuşu-Bahar Ayini" gibi iddialı eserlerle seyirciyi selamlayacak.

5 Ekim'de Kadıköy Süreyya Operasında "Korsan" ile seyirciyle buluşacak dansçılar, provalarını sürdürüyor.

"Korsan" İngiliz Şair Lord Byron'un aynı adlı şiirinden esinlenilerek hazırlanan eserin, koreografisi yaşayan bale efsanelerinden Kanadalı sanatçı Anna-Marie Holmes'e (ANNA MARİYE HOLMS) ait.

Teknik açıdan çok güçlü, artistik bakımdan Hollywood filmlerini aratmayan Korsan'ın ardından sahne, yeni yılla birlikte Çaykovski'nin "Fındıkkıran" balesine bırakılacak. Eser, 3 Kasım'dan itibaren Uğur Seyrek'in koreografisiyle sahnelenecek.

ulusalkanal.com.tr

Alanya Belediye Tiyatrosu sezona Adana'da merhaba diyecek Kültür Sanat Rüçhan Keçeci hurda malzemeleri birer sanat eserine dönüştüyor Kültür Sanat Uluslararası Alanya Caz Günleri, solist Ece Göksu konseriyle başladı Kültür Sanat Van Gogh’un tabloları mafyadan çıktı Kültür Sanat