MEB'in açıkladığı lise sınav sistemine Eğitim-İş'ten tepki

Millî Eğitim Bakanlığının açıkladığı lise sınav sistemine Eğitim-İş'ten tepki geldi. "Nitelikli lise sayısı azaltıldı, imam hatip ve özel okulların önü açılıyor" diyen Eğitim-İş İstanbul 4 No'lu Şube Başkanı Zekeriya Çakmak, sistemin kaosa neden olacağı görüşünde. Çakmak, Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı olan yeni sistemi yargıya taşıyacaklarını söyledi.

Abone ol

"İmam hatip ve özel okulların önü açılıyor" dedi, sistemin büyük bir kaos yaratacağını söyledi. 34 ilde Anadolu lisesinin listeye alınmamasını büyük bir skandal olarak yorumladı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 1 milyon 200 bin öğrenciyi ilgilendiren lise sınav sistemine eğitimcilerden tepki geldi.

Sistemde belirsizliklerin olduğuna dikakt çeken eğitim uzmanları, hükümet eliyle eğitimin özelleştirilmek istendiğini söyledi.

Yeni sisteme ilişkin Ulusal Kanal'ın sorularını yanıtlayan Eğitim-İş İstanbul 4 No'lu Şube Başkanı Zekeriya Çakmak, imam hatip liseleri ve özel okulların önü açıldığını vurguladı.

"Sistem büyük bir kaos yaratacak" diyen Çakmak, öğrencilerin mağdur olacağını belirtti.

Anayasa'nın eşitlik ilkesinin ihla edildiğini vurgulayan Eğitim-İş Şube Başkanı, Milli Eğitim Bakanlığı'na dava açacaklarını söyledi.

HABER: DENİZ ADALI - KAMERA: BÜLENT ÜNAL

ulusal.com.tr

meb
Bahar alerjisi nedir? Sağlık ESOGÜ Rektör Vekili Şenocak görevine başladı Sağlık Oğlunu kelle paça çorbasıyla tedavi etti Sağlık 2018 KPSS, ALES, YKS, DGS, YDS ne zaman Sağlık