AKP'de yeni kriz! Gül koz verdi!

Pensilvanya ziyaretinden sonra AKP içinde Erivan ziyareti tartışması ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Abdullah Gül’ün Erivan’a gidip maç seyretmesi gibi yaklaşımlar karşı tarafın eline koz verdi ve bizim üzerimize gelmelerini sağladı" dedi.

Abone ol

AKP içinde bir süredir devam eden taraflarının Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olduğu

Fethullah Gülen ziyareti tartışmasına bir yenisi daha eklendi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 2003'te Başbakanlık 2014'te ise Cumhurbaşkanlığı koltuğunu devraldığı selefi Abdullah Gül'e Ermenistan ziyareti ile tepki gösterdi.

11'nci Cumhurbaşkanı Gül, 2008 yılında Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan’ın daveti üzerine Erivan’a giderek Ermenistan – Türkiye maçını izlemişti. Sarkisyan'da Bursa'da oynanan rövanş maçını izlemek üzere Türkiye'ye gelmişti.

Erdoğan, Ak Saray'da tarihçilerle bir araya geldiği yemekte Gül’ün Erivan ziyaretinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

"Sayın Gül’ün Erivan’a gidip maç seyretmesi gibi yaklaşımlar ortamı yumuşatmayı amaçlarken karşı tarafın eline koz verdiği ve bizim üzerimize gelmeyi sağladı. Bursa’da yapılan maçtan sonra da bir sonuç çıkmadı"

Erdoğan 7 yıl önce ise Gül'ün Erivan ziyaretini desteklemiş, "Ziyareti olumlu karşılıyorum, spor ayrı bir olay, siyaset ayrı bir olaydır" demişti. Erdoğan bu açıklamayı da 4 Eylül 2008 tarihinde, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın davetlisi olarak gittiği Şam'da yapmıştı.

ulusalkanal.com.tr

İşte Zeki Alasya’nın Aydınlık’a verdiği röportaj Gündem Eğit-donat çökmek üzere Gündem Fenerbahçe'den Zeki Alasya için başsağlığı mesajı Gündem Zeki Alasya'dan tarihi konuşma: Önemli olan iyi oyuncu olmak değil, iyi insan olmak Gündem