Carter: PYD'ye silah vermeye devam edeceğiz

ABD'nin terör örgütü PYD'ye silah ve istihbarat desteğini kestiği iddiası bizzat ABD Savunma Bakanı Ashton Carter tarafından yalanlandı. Suriye'deki operasyonlar konusunda ABD'li senatörlerin sorularını yanıtlayan Carter "PYD'ye silah vermeye devam edeceklerini" söyledi. ABD Genelkurmay Başkanı Dunford'da PYD için "Karadaki en güçlü müttefikimiz" ifadesini kullandı.

Abone ol

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, terör örgütü pkk'nın Suriye uzantısı PYD/YPG'ye silah desteğini sürdüreceklerini söyledi.

Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford ile Amerikan senatosunun Silahlı Hizmetler Komitesi’nde, Suriye ve diğer bölgelerdeki askeri operasyonlar hakkında senatörlerin sorularını yanıtladı.

Carter "PYD'nin silahlandırmasını destekliyor musunuz?" sorusuna "Daha önce zaten silah vermiştik, onlar SDG'nin bir parçası. PYD/YPG ile çalışmaya devam edilmesini destekliyorum." yanıtını verdi.

Carter'ın bu sözlerinin ardından bir soru yöneltilen ABD Genelkurmay Başkanı Dunford'da "Suriye'de daha etkin olmak için PYD/YPG'nin silahlandırılması gerektiğini" söyledi.

Silah desteği ile Rakka’da IŞİD'e yapılacak operasyonlarda başarı ihtimalinin artacağını iddia eden Dunford terör örgütü PYD ve uzantıları hakkında "Karadaki en güçlü müttefiklerimiz." ifadesini kullandı.

Dunford, Esad’ın şu andaki durumu ile ilgili bir soruya ise "Esad şu anda kazanıyor, bir sene öncesine göre daha güçlü." yanıtını verdi.

Oturumunda bir konuşma yapan Senatör John McCain'de, Obama yönetiminin Suriye politikasını sert sözlerle eleştirdi.

Suriye’deki iç savaşın üzerinden beş yıldan fazla zaman geçtiğini, yüz binlerce insan hayatını kaybederken milyonlarca insanın da evlerini terk etmek zorunda kaldığını belirten McCain "ABD’nin hâlâ Suriye’de savaşı sona erdirmeyi hedefleyen net bir planı yok." diye konuştu.

ABD’nin Suriye’de etkisiz pozisyonda olduğunu belirten McCain “Obama, hayalperest Dışişleri Bakanı John Kerry’yi toplantılara yollamaya devam ediyor.” dedi.

ulusalkanal.com.tr

Aydın’da 'Vali olamazsın demedik, mani olmazsın' sözleri hakaret sayıldı Gündem O makam aracının eski plakası olay oldu Gündem Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek: Ermeni sorununda Avrupa hizaya geldi Gündem Gizli savaşın yarattığı mecburiyetler! Gündem