İranlı ekonomist Hüccetullah Abdulmeliki, Ulusal Kanal’a konuştu:

Ambargolar ve ekonomik yaptırımlarla boğuşan İran, buna “Direniş Ekonomisi” adını verdiği ekonomik modelle karşı koymaya çalışıyor. Bu modelin temelini milli üretim ekonomisi oluşturuyor. Bu alanda akademik çalışmalara imza atan İranlı Ekonomist Doktor Hüccetullah Abdulmeliki, üretim ekonomisinin emperyalist saldırılara karşı tek direniş yolu olduğunu söyledi. Abdülmeliki, Batı Asya Birliği'nin güçlü bir ekonomik birlik de yaratacağını belirtti.

Abone ol

Her ekonomik krizde gündeme gelen tüketime karşı üretim ekonomisi, Türkiye'nin en önemli tartışma konularından biri. Hemen yanı başımızdaki İran ise bunun en önemli örneklerinden birini gösteriyor.

Batı’nın ekonomik yaptırımları ile karşı karşıya olan İran, “Direniş Ekonomisi” adını verdiği bir ekonomik model uyguluyor.

“Direniş Ekonomisi”nin en önemli teorisyenlerinden biri, aynı adla bir de kitabı bulunan Tahran İmam Sadık Üniversitesi İktisat fakültesi öğretim görevlisi Doktor Hüccetullah Abdulmeliki. Abdülmeliki Direniş Ekonomisini, tüm olumsuz şartlara rağmen hedefe ulaşan sistem olarak özetliyor.

Direniş ekonomisi üretiim temeline dayanıyor. Doktor Hüccetullah Abdulmeliki, ekonomik bağımsızlık için tek yolun “Milli üretim ekonomisi” olduğunu belirtiyor.

Doktor Abdulmeliki, “Batı Asya birliği”nin siyasi birlikteliğin yanı sıra ekonomik önemine de vurgu yaptı.

Yakup Aslan/İRAN

ulusalkanal.com.tr

Kral'ın cenazesi 530 yıl sonra defnedilecek Dünya Köpek balığı faciası! Alman turist hayatını kaybetti Dünya Obama, Netanyahu'yu fena fırçaladı! Dünya Dünya bu kızı konuşuyor! Dünya