ABD'li senatörlerden Türkiye mektubu

ABD’de Cumhuriyetçi ve Demokrat 4 senatör, Savunma Bakanı Mark Esper’e Türkiye hakkında mektubu yazdı. Mektupta S-400’ler nedeniyle, Türkiye'ye yaptırımların yasa gereği gecikmeden uygulanması çağrısı yapıldı.

Abone ol

Cumhuriyetçiler ve Demokratlar Türkiye karşıtlığında birleşti. Cumhuriyetçi ve Demokrat 4 senatör, ABD Savunma Bakanı Mark Esper’a mektup yazarak, Türkiye’ye yapılacak S-400 yaptırımlarının gecikmemesini istedi.

Türkiye mektubuna Cumhuriyetçi Senatörler Thom Tilis ve James Lankford ile Demokrat Senatörler Jeanne Shaheen ve Chris Van Hollen imza attı.

Erdoğan yönetiminin NATO ve transatlantik güvenliğini zayıflattığını vurgulayan 4 senatör, Pentagon’un gecikmelere son vermesini ve Kongre’nin onayladığı Türkiye yaptırımlarının uygulanması istedi. İki buçuk sayfalık mektupta, “Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde ilerlediği yönle ilgili kaygı duyduklarını” belirten senatörler, Ankara ve Moskova arasında savunma alanındaki iş birliğinden duyulan endişeler yineledi.

Senatörler Türkiye’nin F-35 programından aşamalı bir şekilde çıkarılmasına da tepki gösterdi. Sürecin disiplinli ve vaktinde yürütülmediğini dile getiren 4 senatör, böylece ABD’nin Türkiye yaptırımlarının etkisinin azaldığını belirtti.

Mektupta, Türk firmaların F-35 programındaki sözleşmelerinin 2022’ye ertelenmesine tepki gösterildi. Savunma Bakanı Mark Esper’e yaptırımları zamana yayma anlayışını gözden geçirme çağrısı yapan senatörler, Türk firmaların f-35 programından hızlı bir şekilde çıkarılması istedi. Gecikmenin “Türkiye’ye verilmek istenen mesajı zayıflattığı ve ABD’nin Türkiye’yi yön değiştirmeye zorlayacak diplomatik ve jeopolitik çabalara da zarar verdiği” belirtildi.

Dört senatör, ABD Savunma Bakanı’ndan, Kongre kararına rağmen Türk firmalarının F-35 programından neden çıkarılmadığı konusunda bilgi istedi.

ulusal.com.tr

Aydınlık Gazetesi yazarı Gaffar Yakınca yangının ardından konuştu: "Hep beraber altından kalkacağız" Gündem Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan: "Binlerce gönüllümüz var yaralar el birliği ile sarılır" Gündem Gülgûn Feyman yangının ardından konuştu: "Ulusal Kanal Türkiye'nin sigortasıdır" Gündem Ulusal Kanal Avrupa Temsilcisi Ali Derya Doğan yangının ardından herkesi destek olmaya çağırdı: "Düşmanı sevindirmeyelim, ekranımızı karartmayalım" Gündem