Gebze'de köpekler zehirlendi

KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nde sokakta yaşayan 10 köpek zehirlenirken, 6'sı telef oldu, 4'ü ise tedavi edildi. Kocaeli Hayvan Hakları Derneği Başkanı Selma Platin Pak, hayvanların zehirlenmesi nedeniyle bölgede yaşayanları sorumlu tutarak, tepki gösterdi.

Abone ol

Gebze Kirazpınar Mahallesi'nde kimliği belirsiz kişiler tarafından köpekler zehirlendi. İddiaya göre atılan zehirli etlerden yiyen 10 köpekten 6'sı telef olurken, 4'ü ise Gebze Belediyesi tarafından tedavi altına alındı. Kocaeli Hayvan Hakları Derneği Başkanı Selma Platin Pak, Gebze Belediyesi, Dışarıdaki Patiler grubu üyeleri köpeklerin zehirlendiği bölgede incelemede bulundu.

Selma Platin Pak hayvanların bölgede yaşayan kişiler tarafından zehirlendiğini iddia ederek, "Bölgedeki konutlarda oturan herkesten hayvanlarımızı zehirledikleri için şikayetçiyiz. Belediyemiz ve gönüllülerimiz hayvanlarımızı besliyor. Bu hayvanları buradan yok edemezsiniz. Lütfen sizler de biraz vicdanlı olun. Bu hayvanları sevmeyin ama zarar da vermeyin. Beslemek zorunda da değilsiniz, bırakın biz zaten gönüllülerle birlikte besliyoruz. Pazartesi günü Gebze Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Gebze Belediyesi Veteriner Hekimi Zahit Sarı ise zehirlenen hayvanların tedavisini üstlendiklerini belirterek, "Yaklaşık 10 hayvanın zehirlenmesiyle ilgilendik. 6'sı barınağımıza ölü olarak geldi. 4'ünün tedavisi yapıldı ve sağlıklarına kavuştular. Bu zehirlenmelerin nedeni bire bir etkin olarak verilmiş. Dolayısıyla art niyet olduğunu düşündüğümüzü söylüyoruz. İnsanların duyarlı olması gerekiyor" diye konuştu. DHA

Tekirdağ'da trafik kazası: 4 yaralı Yurt Tekirdağ'da trafik kazası: 4 yaralı Yurt Batman'da trafik kazası: 5 yaralı Yurt Batman'da trafik kazası: 5 yaralı Yurt