"Böcek" davasının ilk duruşması

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde çalışma ofisinde bulunan dinleme cihazlarıyla ilgili 11 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması yapıldı. Davada verilen ara karara göre, Erdoğan davaya müdahil olarak katılacak. Ankara 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın sanıkları Fetullahçı terör örgütü üyesi ve yöneticisi olmakla suçlanıyor.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın çalışma ofislerine başbakanlığı döneminde dinleme cihazı konulmasına ilişkin açılan davada 11 sanık hakim karşısına çıktı.

Ankara 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada sanıklar Fethullahçı terör örgütü üyesi ve yöneticisi olmakla suçlanıyor.

Mahkeme böcek cihazlarının konulması ile ilgili yeniden rapor alınması talebini reddetti. Duruşmaya, sanıklar Ömer Altıparmak, Hasan Palaz, Hasan Akın, Gökhan Vıcıl, Hamza Turan, İlker Usta ve Sedat Zavar katıldı. Sanıklardan Ahmet Türer ise sağlık mazereti bildirdi. Diğer sanıklar Ali Özdoğan, Enes Çiğci ve Serhat Demir’in ise yakalanamadığı bildirildi.

Duruşmanın öğleden önceki bölümünde sanık ifadeleri alındı. Öğleden sonraki oturumda da sanık avukatları konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatları davaya katılma talebinde bulundu.

Ara kararları açıklayan mahkeme, Hakkında yakalama kararı bulunan sanıkların yakalanmasına ve Erdoğan’ın davaya katılma talebinin kabulüne karar verdi.

ulusalkanal.com.tr

İzmir'de jandarma karakoluna roketatarlı saldırı Gündem İTÜ Maçka Kampüsü'ndeki yeşil alan yıkılarak kafe yapılmak istendi Gündem MHP yine mahkeme kapısında... Gündem 'PKK'nın arkasında ABD var' Gündem