Floyd'un öldürülmesine yardım eden polislerden biri daha serbest bırakıldı

Amerika’da George Floyd davasında gelişme yaşandı. Floyd’un ölümüne sebep olan polislerden Tou Thao kefaletle serbest bırakıldı. ABD Başkanı Donald Trump da ülkedeki eylemlerde yıkılan heykellerle ilgili konuştu. Trump, Amerikalı kahramanların heykellerinin bulunacağı bir ulusal park yapacaklarını söyledi.

Abone ol

Amerika Birleşik Devletleri’nde siyahi George Floyd’unölümüne sebep olan polislerin davasında önemli bir gelişme yaşandı. Floyd’un ölümüne neden olan polis Derek Chauvin’e yardım ettiği gerekçesiyle tutuklu yargılanan polis Tou Thao’da mahkeme tarafından kefaletle serbest kaldı.

34 yaşındaki Thao'nun cumartesi günü 750 bin dolar kefalet karşılığında serbest bırakıldığı belirtildi.

Böylece Derek Chauvin’in dışındaki 3 polis memuru da kefaletle serbest kaldı. Görevden alınan polisler tutuksuz yargılanacak.

TRUMP'TAN HEYKEL ÇIKIŞI

Diğer yandan Amerika Birleşik devletlerinde devam eden heykel yıkma eylemlerine ABD Başkanı Donalt Trump, Bagımsızlık Günü kutlamalarında tepki gösterdi. Heykelleri yıkanları kınayan Trump, Amerikalı kahramanların heykellerinin bulunacağı bir ulusal park inşa edileceğini duyurdu.

Trump, “Büyük ulusal hikayemiz” temalı parkta "Şimdiye dek yaşamış en büyük Amerikalıların heykellerinin olacağı uçsuz bucaksız bir Amerikan Kahramanları Ulusal Parkı olacak" dedi.

Bu arada çoğunluğu ağır silahlı siyah protestocuların oluşturduğu bir grup Atlanta (Atlanta) yakınındaki Stone Mountain (Sıton Montın) Park’ta yürüdü. Grup parkta ırkçılığın sembolü olduğunu iddia edilen büyük konfederasyon anıtının kaldırılmasını talep etti.

ulusal.com.tr

Japonya'da sel: 26 kişi hayatını kaybetti Dünya İranlılar maske zorunluluğundan memnun Dünya Oxford Üniversitesi açıkladı: Koronavirüs ile ilgili yeni gelişme Dünya ABD'de vakalar 3 milyona ulaştı Dünya