Ölümcül virüs can almaya devam ediyor: 2238 ölü

Çin'de yeni tip koronavirüs salgınında ölenlerin sayısı 2 bin 238 oldu. Bugüne kadar taburcu edilenlerin sayısı ise 18 bin 264’e ulaştı. Çin'de coronavirüs için geliştirilen aşının en erken nisan ayı sonlarında klinik testlerine başlanacağı açıklandı.

Abone ol

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 889 yeni Kovid-19 vakası saptandı, 118 kişi yaşamını yitirdi.

Salgın nedeniyle can kaybı 2 bin 238’e yükselirken, bugüne kadar taburcu edilenlerin sayısı da 18 bin 264’e ulaştı.

Ülkede Kovid-19’a yakalandıkları şüpheli olan kişilerin sayısı 5 bin 206’ya, müşahede altına alınanların sayısı 120 bin 302’ye geriledi.

Çin Bilim ve Teknoloji Bakanlığı’ndan aşı konusunda açıklama yapıldı. koronavirüs aşısı için klinik testlerin en erken nisan ayı sonlarında başlayacağı belirtildi.

Ulusal Sağlık Komisyonu da, iyileşen hastalardan alınan kan örneklerinin, ağır hastaların tedavisinde olumlu etkiler gösterdiğini bildirdi.

Dünya Sağlık Örgütü ise geçtiğimiz günlerde, virüse karşı geliştirilen aşının 18 ay içinde hazır olabileceğini açıklamıştı.

ulusal.com.tr

Husilerle girilen çatışmada Yemen ordusundaki bir tuğgeneral öldü Dünya Pentagon YPG/PKK'ya verdiği silahların kaydını tutmamış Dünya Fransa ve Almanya'dan Putin'e çağrı Dünya AB'den İdlib çağrısı Dünya