“Yeni belgeler sunulduğu için ertelendi“

Başbakan Davutoğlu, 4 eski Bakanla ilgili soruşturma komisyonunun verdiği erteleme kararını Makedonya'da değerlendirdi. Yeni belgelerin sunulduğu komisyona müdahale etmediklerini belirten Davutoğlu, açılım sürecine de değindi.

Abone ol

Başbakan Davutoğlu, 4 eski Bakanla ilgili soruşturma komisyonunun verdiği erteleme kararını Makedonya'da değerlendirdi. Yeni belgelerin sunulduğu komisyona müdahale etmediklerini belirten Davutoğlu, açılım sürecine de değindi.

Başbakan Davutoğlu, soruşturma komisyonunun 4 eski bakan ile ilgili kararını 5 Ocak tarihine ertelemesini değerlendirdi.

"Yeni belgeler sunulduğu için ertelendi. Bu belgeleri komisyon üyeleri değerlendirecekler, kendi aralarında konuşacaklar. Komisyonun çalışmalarını bunun için objektif kriterler etrafında sürmeli"

Makedonya'da, mevkidaşı Gruevski ile ortak basın toplantısı düzenleyen Davutoğlu, komisyona müdahale etmediklerini söyledi.

"Hiçbir şekilde komisyonun çalışmasına müdahil olmadık, olmayı da düşünmedik. Komisyonun çalışmalarını etkileyecek yorumlarda bulunmaktan kaçınmak lazım."

Komisyonun kararının beklemesi gerektiğini ifade eden Davutoğlu, Öcalan ile yürütülen açılım müzakerelerine de değindi.

"Bunun sözcülüğünü avukatlığını da yapıyoruz"

Davutoğlu "olumlu gelişmeler olduğunu" söyledi.

"Son dönemde yapılan görüşmelerde çok pozitif olumlu bir atmosfer var. Özellikle 6-7 ekim olayları sonrası sarsılan güven ortamı test edilmeye çalışılıyor."

Başbakan kamu düzeni vurgusu yapmayı ihmal etmedi.

"Kamu düzeni bağlamında atılmakta olan adımlar kararlıkla sürdürülecek. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır ve kamu düzeni herhangi bir şekilde görüşme konusu değildir"

Sadece pkk ve hdp değil tüm kürt gruplarla görüşeceklerini de söyleyen Davutoğlu süreçte gelinen nokta ile ilgili bilgi vermekten çekindi.

"Tek bir tarafla değil tüm taraflarla görüşmelerimiz devam edecek. Üçüncü ilke olarak da son görüşmelerde usul ve yöntem konusunda çok önemli olumlu gelişmeler oldu. Ama bunun detaylarını kamu önünde konuşmaktan büyük bir mülahaza etmiyorum açıkçası. Bu süreç kendi doğası içinde ve sağlam adımlarla ilerlemek durumunda"

ulusalkanal.com.tr

Sarıgül ve İnönü arasındaki krize Hazinedar da katıldı Gündem Yargıtay ve Danıştay üyeleri mazbatalarını aldı Gündem Devlet Kubilay'ı unuttu Gündem İşte o anlar Gündem