Uluslararası baskılara karşı TSK "operasyonları aralıksız sürdürme" kararlılığında

Batı kamuoyunun Türkiye'ye yönelik "IŞİD ile değil PKK'yı hedef alıyorusunuz" baskısı giderek atıyor. Milliyet'ten Serpil Çevikcan Genelkurmay'ın bu eleştirilere yanıtını köşesinde yazdı. Komuta kademesine göre "1 numaralı tehdit hala PKK". Ve bu kapsamda TSK operasyonlarını dönemsel değil uzun vadede aralıksız sürdürmekte kararlı. Açılım sürecinde gelinen nokta askeri memnun ediyor.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri PKK ile hem içerde hem de dışardaki mücadelesini her şeye rağmen sürdürmeyi planlıyor.

Türkiye'nin Kandil'i vurmasının hemen ardından Batı'dan yükselen "Esas hedefiniz IŞİD değil PKK" eleştirileri Ankara'nın da gündeminde. Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Serpil Çevikcan, Genelkurmay'ın uluslararası baskılara karşı operasyonları devam ettirme kararlılığını yazdı.

"Önce IŞİD hedeflerini vuran, sonrasında PKK’nın Kandil başta olmak üzere bütün yönetim merkezleri ve ana kamplarını hedef alan TSK’nın operasyonları aralıksız sürecek. Bunlar, dönemsel değil, uzun vadeye yayılacak ve süregidecek operasyonlar."

Çevikcan Genelkurmay'ın öncelikli tehdit algısının değişmediğini vurguladı. Terör örgütünün özellikle askerleri hedef alan “pusuları” ve olası karakol baskınları da TSK’nın öncelikli gündemi. TSK açılım sürecinin PKK-KCK'ya kazandırdıklarının farkında olarak güvenlik artırıcı tedbirleri üst seviyeye çıkarmış durumda. Açılımın artık Kandil ve Öcalan ile sürdürüleyemeyecek bir hal alması da askerin elini güçlendiriyor.

TSK İncirlik üssünün Amerika tarafından kullanıma açılmasının ardından IŞİD'e karşı ortak yapılacak yapılacak operasyonları hesaplıyor. Buna göre Cerablus Azez hattında IŞİD'ten temizlenmiş bir bölge oluşturmak hedefleniyor

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan'dan çarpıcı açıklamalar Gündem Şehit onbaşının babası: ‘Biz yandık başkaları yanmasın’ Gündem Şehit babası: 'Dönmesi nasip olmadı' Gündem PKK iki aracı ateşe verdi Gündem