Kurban pazarlarında yoğunluk arttı

Bayram öncesi kurban pazarlarında hareketlilik arttı. Artık son pazarlıklar yapılıyor. Bayrama çok kısa bir süre kalmasına rağmen Doğu Anadolu’dan batı bölgelere hayvan sevkiyatı da sürüyor. Salgın nedeniyle yurt genelindeki hayvan satış noktalarında denetimler aralıksız devam ediyor. Kesim alanlarında da hazırlıklar tamamlandı. Standart sağlık uygulamalarına salgın önlemleri eklendi.

Abone ol

Bayrama 1 gün kala kurban pazarlarında yoğunluk arttı. Vatandaşlar, uygun fiyata kurbanlık bulmak, besiciler de emeklerinin karşılığını alabilmek için sıkı pazarlıklar yapıyor.

Büyükbaş hayvanların 23 bin, küçükbaş hayvanların da 1600 liraya satıldığı pazarlarda yoğunluğun bayramın ilk gününe kadar sürmesi bekleniyor.

Pazarlarda salgın önlemleri üst düzeyde uygulanıyor. Maskesiz girişe izin verilmiyor. Denetimler de aralıksız devam ediyor. Polis ve jandarma ekipleri salgın önlemlerini, il tarım müdürlüğü ekipleri ise sağlık kriterlerini denetleniyor.

Temastan kaçınılması için bu yıl pazarlıklarda tokalaşma yapılmıyor. Gelenek, “tokalaşma çubuğu” ile sürdürülüyor.

Bayrama çok kısa bir süre kalmasına rağmen Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı'dan İstanbul, Sakarya, Kocaeli gibi büyükşehirlere hayvan sevkiyatı da devam ediyor.

Kurbanlık sevkinde yaklaşık yüzde 25 ile 40 arasında değişen artışın, yaşanan yoğunluk nedeniyle ilerleyen günlerde de süreceği tahmin ediliyor.

Kesim alanlarında da hazırlıklar tamamlandı. Standart sağlık uygulamalarına, salgın önlemleri de eklendi. Bu kapsamda bayram günü kesim noktalarına sınırlı sayıda kişi alınacak. Girişlerde vatandaşların ateşleri ölçülecek. Kurbanlık getiren kamyon ve tırlar dezenfekte edildikten sonra hayvanlarını indirebilecek.

ulusal.com.tr

'Yıldırım-4 Munzur-Kutu Operasyonu' başladı Gündem Rusya'dan vize kararı Gündem CHP Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem: Kürt sorununu 'özerklikle' çözeceğiz Gündem Sağlık Bakanı Koca bayram tedbirlerini açıkladı Gündem