Patronlar seçim sonucundan memnun

Seçim sonuçlarından iş dünyası da memnun. Sonuçları değerlendiren patronlar, partilere koalisyon çağrısı yaptı, HDP'nin meclise girmesini ise "demokrasi zaferi"olarak yorumladı.

Abone ol

2015 Genel Seçim sonuçları İstanbul sermayesini sevindirdi. Yapılan açıklamalarda ortak mesaj, HDP'nin barajı geçmesine yönelikti. Patronlar, PKK'nın siyasal uzantısı HDP'nin meclise girmesini "demokrasi zaferi" olarak değerlendirdi.

Seçim sonuçlarıyla ilgili yazılı açıklama yapan TÜSİAD Yönetim Kurulu, meclise giren partilere uzlaşma çağrısı yaptı. Açıklamada kurulucak yeni hükümette, "Tüm paydaşların katkısı ve desteği ile demokratik standartları ve hukuk devleti olgusunu güçlendirmesini diliyoruz" denildi.

"Ortak akıl ve uzlaşma zamanı" diyen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da "ekonomik reform" vurgusu yaptı.

Sabancı, Akfen, Mudo ve Şahinler Holding'ten de benzer açıklamalar geldi. Sonuçlara saygı duyulması gerektiğini söyleyen firmalar, koalisyona sıcak bakıyor.

İstanbul Hazırgiyim ve konfeksiyon İhracatçıları Birliği, Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği, Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği ve Genç Yönetici ve İş Adamları Derneği'de 7 Haziran tablosunu sevinçle karşıladı. Erken seçime sıcak bakmayan derneklerin beklentisi koalisyon yönünde.

KİBAR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar ise erken seçim mesajı verdi. Kibar'a göre, Türkiye siyasetinde yaşanan çalkantının faturasını sermaye ve tüketici ödüyor.

ulusalkanal.com.tr

Ankara'da en çok bu konu konuşuluyor! Gündem Putin'den, Erdoğan'a seçim tebriği! Gündem İşte 25. Dönem Milletvekilleri Gündem Emine Ülker Tarhan'dan seçim değerlendirmesi! Gündem