MGK'da kritik konu

Milli Güvenlik Kurulu'nun dün yapılan toplantısının ardından yayınlanan bildiride dikkat çekici bir madde yer aldı. Bildirinin son maddesi, "Sayın Cumhurbaşkanımızca başlatılan savunma reformu çalışmaları" şeklinde ifade edildi. Peki bu çalışma neyi hedefliyor...

Abone ol

Milli Güvenlik Kurulu'nun dünkü toplantısının ardından yapılan açıklamada dikkat çekici bir bilgi yer aldı.

Bildirinin son maddesinde, "Sayın Cumhurbaşkanımızca başlatılan savunma reformu çalışmaları hakkında bilgi verilmiştir" denildi. Açıklamada, çalışmanın bölgesel ve küresel güvenlik ortamındaki gelişmelere uygun yapıldığına dikkat çekildi.

Uzmanlar, çalışmanın Türk Ordusu'nun yeniden yapılanması anlamına geldiğini belirtiyor. Değerlendirmelere göre, Cumhurbaşkanlığı ve AKP hükümetinin çalışmasının ana amacı Türk Ordusu'nu küçültmek. Profesyonelleşme adı altında, Türk Ordusu'nun mevcudunun azaltılması hedefleniyor.

Reform başlığında yürütülen çalışmanın bir diğer amacı da Jandarma Genel Komutanlığı'nın İçişleri Bakanlığı'na bağlı bir Genel Müdürlük haline dönüştürülmesi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 8 Ocak'taki Kara Harp Okulu ziyareti sırasında değişim ihtiyacı olduğunu ileri sürmüştü. Gül, Türkiye'nin köklü bir savunma reformuna ihtiyacı olduğunu ve Genelkurmay tarafından yürütülen çok köklü bir çalışma olduğunu anlatmıştı. Gül, "Benim de Cumhurbaşkanlığında kurduğum ayrı bir komite var" ifadelerini kullanmıştı.

ulusalkanal.com.tr

İşte günün en ilginç eylemi Gündem 'Uyuma numarası yapan siyasetçiler...' Gündem Türkiye'de ve dünyada bir ilk Gündem Eski başkonsolostan Erdoğan'a sert sözler Gündem