AGİT seçim raporonu açıkladı

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Türkiye'ye ön gözlemci heyeti gönderen AGİT, gözlemcilerin hazırladığı raporu yayınladı. Raporda Türkiye'ye Başbakan Erdoğan'ın seçim propagandasından, basın özgürlüğüne, TRT'nin yayıncılığından kamu ihalelerine kadar bir çok eleştiri yöneltildi.

Abone ol

Türkiye'deki Cumhurbaşkanlığı seçimi propagandası, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın raporuna girdi. AGİT, seçim propagandasını devlet organizasyonlarıyla yapan Başbakan Tayyip Erdoğan'ı eleştiri yağmuruna tuttu.

ÖN HEYET RAPORU

"Başbakanın propaganda faaliyetleri, çoğunlukla resmi devlet organizasyonları ile birleştirilmiş büyük çaplı organizasyonlardır. Diğer adayların aktif biçimde kampanya yürütmesine karşılık, bu kampanyaların halk önündeki görünürlüğü sınırlıdır."

Rapor'da örnek olarak da 25 Temmuz'daki Yüksek Hızlı Tren açılışı gösterildi. AGİT, "Erdoğan, tören sırasında açıkça propaganda yapmıştır" dedi.

Türk basınının "kısıtlamalara" maruz kaldığı belirtilen raporda, "siyasi aktörlerin yayıncılık faaliyetlerine müdahale ettiği" vurgulandı.

Kamu ihalelerinin hükümete yakın basın kuruluşlarına verilmesi, Başbakan Erdoğan'ın gazetecilere açtığı davalar, yeni internet yasası ile TRT'nin yayıncılığı da raporda eleştirilen konular arasında yer aldı.

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan'ı YSK'ya şikâyet etti Gündem Ateşkes açıklaması yaptı Gündem İşte Türkiye'deki Suriyelilerin sayısı Gündem Ekmel Bey klasiği Gündem