Bakanlar Kurulu Pazartesi toplanıyor: Gündem Kovid-19 ve reform

Bakanlar Kurulu yarın, artan Kovid-19 vakalarına karşı yeni önlemleri görüşecek. Toplantıda hafta sonu tam kapanma ve bazı şehirlere seyahat yasağı formülü görüşülecek. Erdoğan başkanlığındaki zirvede, reform hazırlıkları, Libya, Doğu Akdeniz, Suriye ve terörle mücadele de ele alınacak.

Abone ol

Artan Kovid-19 vakalarına karşı yeni tedbirler konuşulacak. Türkiye'nin içeride ve dışarıdaki milli çıkarlarını ilgilendiren konular masaya yatırılacak.

Bakanlar Kurulu Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Beştepe'deki toplantının kritik gündem başlıklarından biri Kovid-19 ile mücadele olacak.

Toplantıda, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu'nun aldığı kararlar ve salgının son duruma ilişkin bir sunum yapacak. Hali hazırda belirli saatler arası uygulanan hafta sonları sokağa çıkma yasağının tam kapanma şeklinde olması tartışılacak.

Vaka sayılarının yüksek olduğu kentlere giriş çıkış yasaklamasının getirilmesi de Bakanlar Kurulu'nda değerlendirilecek.

Bir diğer başlık ise hukuk ve ekonomi reformu olacak. Maliye Bakanı Lütfi Elvan ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, iş çevreleriyle yaptığı toplantılar hakkında kurulu bilgilendirecek. Reform çalışmalarında son durum ele alınacak.

Bakanlar Kurulu'nda Ermenistan'ın Karabağ'dan çekilme süreci, Libya, Doğu Akdeniz, Suriye ve terörle mücadele de masada olacak.

Libya'ya giden Türk Bayraklı ticaret gemisinin durdurulmasına karşı atılacak adımlar tartışılacak. Sismik araştırma gemilerinin faaliyetlerinde son durum görüşülecek. Çalışmalar için Navtex ilanlarının uzatılıp uzatılmayacağı zirve gündeminde yer alacak.

ulusal.com.tr

Milli Savunma Bakanı Akar'dan "Türk ordusu satıldı" ifadesine sert tepki: "Hesabı sorulacak" Gündem Temel Karamollaoğlu'ndan Anayasa açıklaması: ''İlk 3 madde tartışılabilir" Gündem Öncü Gençlik yeni başkanını seçti Gündem CHP Milletvekili Başarır hakkında soruşturma başlatıldı Gündem