Zenginin hali: Bir gömleğimiz kaldı, daha ne vereceğiz

"Bir gömleğimiz kaldı, daha ne vereceğiz". Bu sözler Türkiye'nin en zengin 3 ailesi arasında yer alan Koç Grubu'nun Başkanı Mustafa Koç'a ait. Servet vergisi önerisini değerlendiren Koç, önce kayıtdışı ekonominin kayıt altına alınmasını istedi. Koç, cari açık ve istihdam için de sanayi hamlesi gerektiğini vurguladı.

Abone ol

Üretim ekonomisine dönülmesi için işadamları seslerini yükseltmeye başladı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin ardından, Türkiye'nin sayılı zenginleri arasında olan Koç grubunun başkanı Mustafa Koç da sanayi hamlesi için çağrı yaptı.

Milliyet Gazetesi'ne konuşan Koç, Türkiye'de cari açık belasından kurtulmak ve istihdam yaratmak için sanayinin yeniden şekillendirilmesi gerektiğini, büyüme ve katma değerli üretim yapılmasını savundu.

Koç'a, “21. Yüzyılda Kapital” kitabıyla ünlenen Thomas Piketty’nin birkaç gün önce Türkiye’de verdiği konferansta da dile getirdiği, “Gelir eşitsizliğini ortadan kaldırmak için servet vergisi alınmalı” önerisi de soruldu. Türkiye'nin en zengin 3 ailesi arasında yer alan Koç'un yanıtı dikkat çekti. Dolaylı, dolaysız kayıtlı ekonomiden pek çok vergi alındığını hatırlatan Koç, "Daha ne vereceğiz. Bir gömleğimiz kaldı. Kayıtsız ekonomiyi kayıt altına aldıktan sonra bunu tekrar konuşmak lazım" dedi.

Koç, artan işsizlik rakamlarının sinyal verdiğini, sosyal açıdan tehdit yarattığını da söyledi.

ulusalkanal.com.tr

"Türkiye ve KKTC'ye kapatılamaz" Gündem İsrail, NATO'ya şikâyet etti Gündem İttihat ve Terakki tartışıldı Gündem Bir kere daha Amerika'yı hedef aldı Gündem