Kuşadası Limanı'nda esnaf zor durumda

Türkiye'nin en büyük kruvaziyer limanı olan Kuşadası limanında esnaf çaresiz. Dünyaca ünlü Grand Bazaar ve Orient Bazaar çarşılarında kepenklerin çoğu kapalı. 6 aydır borçları biriken esnaf ve taksiciler iflasın eşiğinde.

Abone ol

Koronavirüs salgını, Türkiye'nin en büyük Kruvaziyer limanı olan Kuşadası'nda liman esnafını fena vurdu. Salgın nedeniyle yolcu gemilerinin seferlerini iptal etmesi esnafı iflasın eşiğine getirdi. Gemiden inen turistlerin uğrak yeri olan Grand Bazaar ve Orient Bazaar çarşılarında kepenkler kapalı. Dünyaca ünlü liman ve çevresi, şimdi hayalet şehri andırıyor.

Aylardır siftah yapamayan esnafın borç yükü her geçen gün artıyor. Kredi erteleyenler ve devlet desteği alanlar da nasıl ödeyeceklerini kara kara düşünüyor.

Kuşadası Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne de tepki var.

Turistik taksi duraklarındaki taksiciler de yolcu bulamıyor. Bir dokunan, bin ah işitiyor.

Dolmuşlarda kaldırılan yolcu kısıtlamasının, taksicilerden de kaldırılmasını istiyorlar.

Bölge esnafı, Kruvaziyer gemilerin yeniden gelmesi için acil önlem alınmasını, turizm sektöründe esnafa yönelik desteğinin artmasını istiyor.

ulusal.com.tr

İşçilerden habersiz sözleşme imzalandı Ekonomi Altın haftaya rekorla başladı Ekonomi Bakan Albayrak'tan Borsa İstanbul açıklaması Ekonomi Soma'da 7 yıllık tazminat mücadelesi Ekonomi