Almanya Büyükelçisi Martin Erdmann: Türkiye-Almanya ilişkilerinde buzlar eriyor

Almanya Büyükelçisi Martin Erdmann, gazete ve televizyonların Genel Yayın Yönetmenlerini ağırladı. Erdmann, Türkiye ile Almanya arasında buzların eridiğini söyledi. FETÖ darbe girişimini de değerlendiren Erdmann, "15 Temmuz ile Gülen bağını anlamakta zorlandık. Gülen Hareketi uzun süre AKP ile beraberdi. Bir anda bu durumun değiştiğini kavramamızı beklememelisiniz." dedi

Abone ol

Türkiye ve Almanya ilişkilerinde buzlar eriyor.

Almanya Büyükelçisi Martin Erdmann, gazete ve televizyonların Genel Yayın Yönetmenlerini ağırladı.

Ulusal Kanal Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Türkkan, Genel Yayın Yönetmeni Çağdaş Cengiz ile Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel ve Genel Müdürü Tunç Akkoç da toplantıya katıldı.

Tarabya'daki elçilik binasındaki toplantıda Erdmann, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimini değerlendirdi. Girişimin arkasında FETÖ'nün olduğunu geç anladık diyen Erdmann bunun nedenini de açıkladı.

Fethullah Gülen'in uzun süre AKP ile beraber olduğunu belirten Alman Büyükelçi, "Bir anda bu durumun değiştiğini kavramamızı beklememelisiniz." dedi. Erdmann, "Geç anlamış olmamız, şüphe anlamına gelmez." ifadelerini kullandı.

Türkiye ve Almanya ilişkileri hakkında da konuşan büyükelçi, iki ülke arasındaki buzların eridiğini söyledi.

Bulgaristan'ın Varna kentinde düzenlenen Türkiye-Avrupa Birliği zirvesinin önemli olduğunu vurgulayan Erdmann, AB ile Türkiye'nin vazgeçilmez bir partner olduğunun altını çizdi.

Rusya'dan alınacak S-400 konusu hakkında da Alman diplomat, "Türkiye elbette alabilir ama bunlar NATO ile uyumlu değil." dedi.

ulusal.com.tr

Konya'da deprem (4 Nisan 2018 Çarşamba-son depremler) Gündem Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşanan olaylarla ilgili 9 kişi tutuklandı Gündem Suudiler'den ahlaksız teklif Gündem Üçlü zirve hakkında Birleşmiş Milletler'den Açıklama yapıldı Gündem