'Kaset' soruşturmasında 89 gözaltı kararı

Dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP'nin 8 etkili ismini hedef alan kaset kumpasıyla ilgili 170 kişi hakkında soruşturma başlatıldı. 120 kişi için gözaltı kararının verildiği soruşturma kapsamında 34'ü polis 36 kişi gözaltına alındı, 53 kişinin yakalanması içinde çalışmalar sürüyor.

Abone ol

Deniz Baykal'ı CHP Genel Başkanlık koltuğundan indiren, MHP'nin 8 kurmayını siyaset minderinde dışarı atan "KASET KUMPASI"nda önemli adımlar atıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı operasyon düğmesine bastı 120 kişi için gözaltı kararı verildi, 50 kişi de ifadeleri alınması için adliyeye çağrıldı.

Şuana kadar 34'ü polis 36 şüpheli gözaltına alındı. 31 kişinin ise başka soruşturmalardan dolayı tutuklu olduğu öğrenildi.

Gözaltına alınan kişiler arasında Deniz Baykal'ın evine gizlice girilmesini sağlayan çilingir ve kamerayı yerleştiren kişiler de var.

Kaset kumpası ile CHP Genel Başkanı olan Deniz Baykal'ın, milletvekili Nesrin Baytok ile olan görüntüleri internete sızdırılmıştı. Bu olayın hemen sonrasında Baykal, CHP Genel başkanlığı'ndan istifa etmişti.

Aynı dönem MHP tabanı üzerinde önemli etkiye sahip Genel Başkan yardımcıları Bülent Didinmez, Mehmet Ekici, Deniz Bölükbaşı, Osman Çakır, Ümit Şafak ile Genel Sekreter Cihan Paçacı, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Taytak ve İstanbul eski İl Başkanı İhsan Barutçu yine kaset kumpasıyla istifa etmek zorunda kalmıştı.

ulusalkanal.com.tr

Ertuğrul Özkök yazdı: Nihat Genç'i severim Gündem Vali uyardı: Hemen 155'i arayın Gündem Savcılar, Akıncı Üssü'nde keşif yapacak Gündem Şırnak'taki terör saldırısında yaralanan er, şehit oldu Gündem