Paket paket tahliye

Açılım KCK'lıların tahliyelerini de hızlandırdı. KCK Davalarında; açılım paketinin açıklandığı bu hafta 13 kişi, son bir ayda ise toplam 71 kişi tahliye edildi. 4'üncü Yargı Paketinin yürürlükte olduğu 6 ayda KCK'daki toplam tahliye sayısı 449'a yükseldi.

Abone ol

Haber: Deniz Çağlayan

Abdullah Öcalan'ın açılım talebiyle, AKP tarafından hazırlanan 4'üncü Yargı Paketinin yasallaşmasıyla birlikte tutuklu KCK'lılar paket paket tahliye ediliyor.

KCK davasındaki parça parça yaşanan tahliyeler toplamda ele alındığında ise ortaya çarpıcı bir rakam çıkıyor.

4'üncü Yargı Paketi 11 Nisan 2013 tarihinde yürürlüğe girdiğinde, aynı ay içinde toplam 211 kişi tahliye edildi. İzmir, Van, Erzurum, Adana ve Mersin’deki Ağır Ceza Mahkemelerinde görülen davalarda, tutuklu KCK'lı kalmadı.

Mayıs ayında Ağrı, Batman, Diyarbakır, Van, Malatya, İstanbul, Iğdır, Ankara ve İzmir'de görülen KCK davalarında toplam 87 kişi tahliye edildi.

Bu sayı Haziran ayında ise 51 kişi olarak kayıtlara geçti. Açılım çalışmalarının hız kazandığı Temmuz ayında 8 kişi, Ağustos ayında da toplam 21 KCK'lı tahliye oldu.

Bu kapsamda son bir haftada 13 KCK'lı, son bir ayda ise toplam 71 KCK'lı tahliye edildi.

4'üncü Yargı Paketi'yle birlikte tahliye edilen toplam tutuklu sayısı ise 449. Bu adımlarla bir anlamda, Öcalan'ın "KCK tutuklularının serbest bırakılmasına" yönelik talebini yerine getirildi.

ulusalkanal.com.tr

Aileler adalet bekliyor Gündem Kılıçdaroğlu, AB üyeliği hakkında konuştu Gündem Ahmet Atakan'ın ölümüyle ilgili yeni gelişme Gündem 'Tarihin en büyük mücadelesinin eşiğindeyiz' Gündem