Antalya'da yaşayan 90 yaşındaki Meli Nine'nin emek dolu yaşamı

Antalya'da yaşayan 90 yaşındaki Emine Tektaş, 60 yıldır keçi otlatıyor. Yörede bilinen adıyla Meli Nine, sağlığını üreterek yaşamaya ve doğal beslenmeye borçlu olduğunu söylüyor. Gençlere tam da bunu öneriyor.

Abone ol

Anadolu insanının mayasında var. O sağlam maya her yaşta çalışmanın, üretmenin direncini taşıyor.O, torosların eteklerinde, uçsuz bucaksız kilometrelerce genişlikteki arazilerde keçilerini otlatan 90 yaşında yörük bir kadın.

Emine Tektaş, Antalya’nın Döşemealtı İlçesi Bademağacı Mahallesinde yaşıyor. Yörede bilinen adıyla Meli Ninenin, emekle dolu dolu günü sabahın ilk ışıklarıyla başlıyor.

5 çocuk annesi Meli Nine, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapıyor. Bu yıl hayvanlarına 10 tane daha büyükbaş ekledi.Meli Nine hayvanlarına gözü gibi bakıyor.

Meli Nine, bu topraklarda ayak basmadık yer bırakmıyor. Keçileri yemle değil doğal otlarla beslensin diye kilometrelerce yol yürüyor. Sağdığı sütle peynir yapıyor.

Meli Nineye onu bu kadar güçlü ve üretken kılan sırrını paylaştı.

İlerleyen yaşına rağmen gençlere taş çıkartan Meli Nine'ye göre çağın en büyük sorunu hareketsiz yaşam.

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki izinsiz eylemde : 2 tutuklama Yurt 4 ton atıktan 20 sanat eseri yapıldı Yurt Sular çekildi köy gün yüzüne çıktı Yurt Batman'da kuraklık besicileri de vurdu Yurt