TSK'dan Fırat Kalkanı açıklaması: 182 terör hedefi vuruldu, 18 terörist etkisiz hale getirildi

ABD'nin, Suriye'yi bölerek Türkiye sınırında kurmak istediği terör koridoruna hançer indiren mehmetçiğin, terör örgütü IŞİD'le mücadelesi sürüyor. Fırat Kalkanı Harekâtının 149'ncu gününde 182 IŞİD hedefi vuruldu. Bu arada son on günlük veriler ABD'nin bölge üzerinde oynamak istediği sinsi oyunu bir kez daha gözler önüne serdi

Abone ol

Fırat Kalkanı Harekâtının 149'uncu gününde ateş destek vasıtaları El Bab'da; barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçlardan oluşan 164 IŞİD hedefini vurdu.

Türk savaş uçakları da Bab, Bzagah ve Kabr al Mukri'de belirlenen 18 IŞİD hedefine hava harekâtı düzenledi. İlk belirlemelere göre 16 IŞİD'li öldürüldü.

ABD ise silahlı İHA'lar ile IŞİD'e ait bazı hedefleri düşük etkiye sahip bombalarla vurdu. ABD bu olayı büyük gelişme olarak duyurdu. İngiltere de Tornado tipi uçaklarıyla uzun bir aradan sonra TSK'nın verdiği koordinatlarla 3 IŞİD hedefini vurdu.

IŞİD'e karşı en ağır darbeyi ise Türk ve Rus jetleri yaptı. İki ülkeye ait farklı modellerde 17 savaş uçağı El Bab'ın güneyinde 36 IŞİD hedefini yerle bir etti.

Mehmetçik, El Bab'da IŞİD'e karşı 10 günde 200 civarında hedefe hava harekâtı düzenledi, 2 bin 200 civarı hedefi ise karadan ateş altına aldı. Operasyonlarda yaklaşık bin 400'ü ölü olmak üzere bin 600 civarında IŞİD'li teröristi de etkisiz hale getirildi.

Aynı süre zarfında, IŞİD'le mücadele eden ABD ise sadece 4 hedefi vurdu. Üstelik savaş uçakları ile değil silahlı İHA ile.

ABD, kara gücü ilan ettiği terör örgütü PKK/YPG'ye alan genişletmek için ise Rakka'da 20'den fazla hedefe ağır bombardıman uçaklarıyla hava harekâtları düzenledi.

ulusalkanal.com.tr

YSK'dan referandum hazırlığı Gündem Başbakan Binali Yıldırım: MHP’ye yakın, MHP’li bakanlar atanabilir Gündem Tabanından MHP'ye son uyarı: Bu oylamaya evet derseniz; Tarih ve Ülkücü Hareket sizi asla affetmeyecek Gündem Reina saldırganı korkunç Taksim planını anlattı Gündem