Ankara kendisinden beklenen o isteğe sıcak değil

Hükümet, IŞİD harekatı için ‘güvenlikli bölge’ ve ‘uçuşa yasaklı bölge’de ısrarını sürdürüyor. Açılması istenen bir koridorla PYD’ye silah verilmesi ise uzak bir ihtimal. Günde 150 kişi silah bırakıp Aynel Arab’tan Türkiye’ye dönüyor.

Abone ol

IŞİD’e karşı düzenlenmesi istenen askeri harekata Türkiye’nin katılma şartları güncelliğini koruyor.

Hürriyet’ten Deniz Zeyrek’in haberine göre Ankara, TSK’nın hazırladığı güvenlikli bölge planı ile uçuşa yasaklı bölge konularında ısrarcı. Şartlar kabul edilmeden Aynel Arab’a yardımlar insani ihtiyaçlarla sınırlı kalacak.

“PYD'YE SİLAH YOK"

Zeyrek, hükümetin Türkiye’den beklenen “PYD’ye yardım” konusunaysa soğuk baktığını yazdı. Buna göre PYD’liler silah bırakıp Türkiye’ye gelirken böyle bir beklenti içine girmek yanlış.

"Hükümet kaynakları şu değerlendirmeleri yapıyor: 'Türkiye’nin PYD’ye silah vermesini kimse beklemesin. PYD’ye giden silahların namlularının gelecekte Türkiye’ye dönmesi ihtimalini unutmuyoruz. PKK’nın YPG’ye destek için Kobani’ye geçmesinden söz ediliyor. Tam tersine Kobani’dekiler silah bırakıp Türkiye’ye dönüyor. Bir günde 150 kişi silah bırakıp dönmüş."

Zeyrek aynı kaynakların “oyunun nasıl biteceğini bilmemiz şart" dediğini aktardı ve ekledi, Hükümet için oyunun finali de "Suriye’de Esad’ın gitmesi".

ulusalkanal.com.tr

''Türban ile koşmak zormuş'' Gündem Ankara'ya kritik ziyaretler Gündem Olan esnafa oldu! Gündem PYD Eş Başkanı Müslim yaptığı görüşmenin ayrıntılarını anlattı Gündem