Kar yağışı devam edecek mi? İşte yurtta son hava durumu

Türkiye'de etkili olan yağışlı hava nedeniyle 16 ilde okullar tatil edildi. Meteorolojiden gelen son bilgilere göre ise Cuma gecesi kar etkisini azaltacak.

Abone ol

Fırtına ve kar hayatı felç etti. Kimi yolda kaldı, kimi kaza yaptı.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Ankara, İstanbul, Uşak, Sivas, Çankırı, Balıkesir, Burdur, Denizli, Eskişehir, Çanakkale, Manisa, Kahramanmaraş, Kütahya, Konya, Hakkari, Kastamonu'da eğitime ara verildi.

Türkiye yoğun kar yağışı ile boğuşurken, Marmara, Ege ve Batı Karadeniz’de de fırtına etkili oldu. Hızı saatte 80 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle dalga boyları 6 metreyi buldu.

Bolu Dağı'nın TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu geçişlerinde kar yağışı aralıklarla etkili olurken, Karayolları ekipleri güzergahlarda kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı.

Afyonkarahisar’da 24 saattir aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle şehirlerarası yollarda ulaşım aksadı.

Kar en çok Doğu'da kendini hissettirdi. Kent merkezlerindeki kar kalınlıkları Ağrı'da 60, Bitlis'te 110, Erzurum'da 29, Ardahan'da 25, Kars'ta 21, Muş'ta 36 ve Van'da 1'i buldu.

Köy ve mezra yollaru ulşıma kapandı. Belediye ekiplerinin yol açma çalışmaları sürüyor.

İzmir’de bir cami minaresi fırtınanın etkisiyle yıkıldı. Görüntüler, saniye saniye amatör kamera tarafından kaydedildi.

Bütün yurdu etkisi altına alan kar yağışı, hafta sonuna kadar sürecek. Kar cuma günü etkisini kaybedecek.

ulusalkanal.com.tr

İşte okulların tatil edildiği iller Gündem ''Teknoloji fobili cumhurbaşkanı ilk tweetini attı'' Gündem Binali Yıldırım'ın kardeşine silahlı saldırı Gündem Ankara'da okullara kar tatili Gündem