Eksi 20 derecede arızalara müdahale

MUĞLA Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü personeli, Muğla'nın en yüksek bölgelerinden biri olan Akdağlar'da, eksi 20 derecedeki zorlu kış şartlarına rağmen çalışmalarına devam ediyor.

Abone ol

MUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, Seydikemer İlçesi'nde yayla bölgesi olarak bilinen ve rakımı 1400 metre olan Dont Mevkisi'nde abone arızalarına müdahale etti. Toros Dağları'nın bir uzantısı olan Akdağlar'da sıcaklığın eksi 20 derecelere kadar düşmesine rağmen MUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Yayla olarak bilinen ve 15 mahallenin bulunduğu bölgelerde ağır kış şartları nedeniyle arızalanan içme suyu hatlarına müdahale eden ekipler bölge halkının su sıkıntısı çekmesinin önüne geçiyor. Soğuk nedeniyle oluşan buzul ve sarkıtların içerisinde çalışmalarını sürdüren MUSKİ Su ve Kanal İşletme Dairesi 6. Bölge Şube Müdürlüğü personeli buzla kaplanan su hatlarına müdahale ediyor.

Çalışmalar hakkında bilgi veren MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, "Seydikemer ilçemizin yayla bölgesi 1400 rakımda yüksek ve sıcaklığın düşük olduğu bir yer. Bu nedenle içme suyu hatlarında suyun donması nedeniyle patlaklar ve sayaçlarda arızalar meydana geliyor. Vatandaşlarımızın içme suyu konusunda herhangi bir sıkıntı çekmemesi için ekiplerimiz arızalara çok kısa sürede müdahale ediyor. Bu çalışmalardan hem vatandaşlar hem de biz çok memnunuz. Ekip arkadaşlarımız buzlu zemin ve sarkıtların içerisinde çalışmalarını sürdürmeye devam ediyorlar. Bu çalışmalar sırasında öncelikle kendi sağlıklarını göz önünde bulundurmaları uyarısını yaptık. Çalışmaları nedeniyle tekrar tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Ege'nin develeri güreşe hazırlanıyor Yurt Saç teknenin içinden Suriye uyruklu 148 göçmen çıktı Yurt Kar eğlenceye dönüştü Yurt Adana'da yılbaşı kutlamasına iptal Yurt