AKP'nin Büyükçekmece başvurusunu değerlendiren YSK'dan flaş karar! İşte gerekçesi

Son dakika... Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AKP'nin İstanbul Büyükçekmece'de 'sahte seçmenler' olduğu iddiasıyla yaptığı itirazı görüşmeye başladı. İstanbul'da son 4 ilçeden 3'ünde geçersiz oyların sayımı bitti. Büyükçekmece'deki sahte seçmen iddialarına ilişkin soruşturma genişletildi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, YSK'ya seslendi, "Tarihi bir karar verecekler" dedi. Görüşmenin ertelendiği aktarıldı. Maltepe'deki sayımın tamamlanmadığı gerekçesiyle erteleme kararının alındığı belirtiliyor

Abone ol

İstanbul'da sandıklarda yüzde 97'si yeniden sayıldı. 38 ilçeden sadece Maltepe'de oy sayımı devam ediyor.

Tartışmaların odağında olan Büyükçekmece'deki sahte seçmen operasyonunda sıcak gelişmeler yaşandı. Polis, ilçede adres kayıt kontrolü yaptı.

Konuya ilişkin CHP Sözcüsü Faik Öztrak açıklama yaptı. Öztrak, İstanbul'daki son durumu da değerlendirdi.

GÖRÜŞME ERTELENDİ

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AKP'nin Büyükçekmece Belediye Başkanlığı seçimiyle ilgili itirazını görüşmeyi erteledi.

İl seçim kuruluna ve il birleştirme tutanaklarına karşı 8 Nisan'da başlayan YSK'ya itiraz süreci dün tamamlandı.

Siyasi partiler, 25 ildeki bazı seçim sonuçlarına ilişkin YSK'ye itirazda bulundu.

İtirazları görüşen YSK, bugünkü gündemine, diğer itirazlar ile AKP'nin Büyükçekmece Belediye seçimine ilişkin itirazını da almıştı.

Alınan bilgiye göre, Büyükçekmece'deki itiraza ilişkin yapılan görüşme ertelendi. Görüşme için İstanbul'da oy sayımının bitmesinin beklenmesine karar verildi.

Büyükçekmece Belediye Başkanlığına ilişkin itirazın, AKP'nin Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline ilişkin başvuruyu yapmasının ardından birlikte ele alınması bekleniyor.

GEREKÇE

Maltepe'deki sayımın tamamlanmadığı gerekçesiyle erteleme kararının alındığı belirtiliyor.

ulusal.com.tr

CHP'den Maltepe için flaş iddia Gündem CHP'li Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Mevlüt Uysal'a yanıt ve flaş açıklamalar Gündem Erdoğan'dan Sudan açıklaması: Şu anda çok değişik haberler geliyor Gündem Ekrem İmamoğlu'ndan flaş YSK ve Büyükçekmece açıklaması Gündem