Şişecam'da greve devam

İşçi-işveren ve Çalışma Bakanlığı yetkilileri, Şişecam grevini görüşmek üzere biraraya geldi. Ancak Şişecam, işçiye vereceği ücreti yükseltmeyince, toplantıdan bir sonuç çıkmadı. Şişecam'da grev süreci devam ediyor.

Abone ol

İşçi ve işveren tarafı Şişecam grevi ile ilgili yeniden biraraya geldi. Ancak Şişecam yönetimi işçiye vereceği ücreti yükseltmeyince taraflar yine anlaşamadı.

5 bin 800 işçi Türkiye genelindeki 10 Şişecam fabrikasında, düşük ücret zammına karşı grevdeydi. Grev 27 Haziran günü Bakanlar Kurulu kararıyla ertelendi, işçiler işbaşı yaptı. Sendika bu erteleme kararının iptali için Danıştay'a başvurdu.

Grev süreci bu şekilde devam ederken, devreye Çalışma Bakanlığı girdi. Bakanlık, işçi ve işveren taraflarını yeniden görüşmeye çağırdı. Kristal-İş Sendikası, Şişecam yetkilileri ve Çalışma Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Erdem bakanlıkta bir araya geldi, grevi masaya yatırdı. Kritik görüşmenin ayrıntılarını Kristal-İş Başkanı Bilal Çetintaş aktardı.

Şişecam işçileri saat ücretine 1 lira 85 kuruş zam istiyor, Şişecam 93 kuruş veriyor. Taraflar ücret konusunda yine anlaşamayınca, toplantıdan bir sonuç çıkmadı.

Şişecam'da grev süreci devam ediyor. Şimdi gözler Danıştay'da. Mahkeme, grev erteleme kararını kaldırırsa, 5 bin 800 cam işçisi greve kaldığı yerden devam edecek.

ulusalkanal.com.tr

Üretici emeğini alamadı Ekonomi Özelleşince işler durdu! Ekonomi Türkiye borca battı Ekonomi Deba işçisi patronun kapısına dayandı Ekonomi