Ankara, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da kar yağışı etkili oldu

Kış kendi göstermeye başladı. Doğu Anadolu'da etkili olan kar yağışı Doğu Karadeniz ve Ankara'da da görüldü. Buzlanma ile Ankara'da maddi hasarlı kazalar meydana geldi. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Mamak Belediyesi kar yağışına karşı önlem aldı. Peki, kar yağışları devam edecek mi? Yurtta hava durumu nasıl olacak?

Abone ol

Haber: Buse Gençtürk

Yurtta hava sıcaklıkları düştü, kar yağışıAnkara, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’da etkili oldu.

Ankaralılar 23 Aralık sabahına karla uyandı. Kentin caddeleri ve sokakları beyaza büründü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmini Uzmanı Şahin Şahbaz Ulusal Kanal'a konuştu: ''Sabah saatlerinde olan yağış çok etkili bir yağış değil ama sabah saatlerinde çok soğuk bir zemin üzerine yağdığı için yollarda tuttu. Bizim istasyonlarımızdaki ölçümlere göre 1 cm civarına ulaştı kar yüksekliği.''

Kurak bir sonbahar yaşayan başkentte kar yağışı ile birlikte trafikte yoğunluk

oldu. Buzlanma oluşan bazı yollarda maddi hasarlı kazalar meydana geldi.

Kar yağışının ardından belediye ekipleri harekete geçti. Ankara Büyükşehir Belediyesi Konya, Eskişehir, İstanbul ve Samsun Yolu başta olmak üzere ana arterleri küredi, tuzlama yaptı. Merkez ve ilçelerde toplam 308 karla mücadele aracı görev yaptı.

İlçelerde de karla mücadele çalışmaları sürdürüldü. Ak Partili Keçiören Belediyesi 150 personel, 10 kar küreme aracı, 20 transit tuzlama aracı ile karla mücadele etti. Ak Partili Mamak Belediyesi ise 64 mahallede 10 kamyon tuzlama aracı ile hizmet verdi.

BÖLGEDE HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Şahbaz konuyla ilgili olarak, ''Kar yağışı kesildi. Çok hafif şekilde havada tek tük uçuşacak şekilde kar yağışı gün içinde olabilir ama etkili bir yağış beklemiyoruz. Bu hafta parçalı bulutlu bir hava bekliyoruz. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklemiyoruz. Birkaç derece yükselecek ama mevsim normallerinde seyredecek. İç Anadolu Bölgesinde bu hafta hava parçalı bulutlu olarak geçecek.'' dedi.

Türkiye'De Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda da kar yağışı etkili oldu. Trabzon, Rize, Van, Ağrı, Hakkari ve Bayburt’ta da kar manzaraları vardı. Hatay’a ise mevsiminin ilk karı yağdı.

Ulusal Kanal’a konuşan Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmini Uzmanı Şahin Şahbaz, diğer bölgelere ilişkin de uyarılarda da bulundu. Şahbaz, ''Cuma, cumartesi ve pazar günleri Marmara ile Kuzey Ege'nin kıyı kesiminde güneybatıda kuvvetli rüzgar beklentimiz var. Bu kuvvetli rüzgarla beraber baca gazı zehirlenmelerine karşı vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını tavsiye ediyoruz.'' dedi.

Uber'in erişim engeli kalktı Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan Lideri Aliyev'in doğum gününü kutladı Gündem İstanbul'da siber saldırı operasyonu: Yabancı uyruklu 13 kişi tutuklandı Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Noel mesajı Gündem