Gazze toplantısının kapıları Türkiye'ye kapalı kaldı: Nedeni yine Erdoğan

Abone ol

Mısır ve Norveç hükümetlerinin ortaklaşa olarak Kahire’de düzenlediği Gazze’nin Yeniden İmarı konulu uluslararası konferans Pazar günü Kahire’de toplandı

KAHİRE ’de toplanan uluslararası katılımcıların biraraya geldiği “Gazze’nin İmarı” konferansında Türkiye veto edildi. Konferansa Türkiye davet edilmedi.

Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas, yaptığı konuşmada, Gazze’nin tekrar inşası için 4 milyar dolara yakın bir mali yardımın gerekli olduğunu ifade etti. Abbas, “Gazze şeridi, son altı yıl içinde üç defa İsrail saldırılarına maruz kaldı. Temmuz ayında gerçekleşen son saldırıda, 2145 Filistinli, İsrail tarafından katledildi, 11.200 insan ise sakat kaldı. 16.800 ev tamamen kullanılmaz hale gelirken 90’dan fazla aile ise tamamı ile yok olduğu” bilgisini paylaştı. Batı ülkeleri de dâhil olmak üzere uluslararası katılımın yaşandığı konferansta, Türkiye temsil edilmedi.

Eski Mısır Dışişleri Bakan Yardımcısı, Hüseyin Haridi, Mısır televizyonlarına yaptığı açıklamada, Norveç ve Mısır hükümetinin konferansa Türkiye’nin davet edilmemesi konusunda anlaştığını belirtti. Mısır Devlet Başkanı Sisi ise, İsrail yönetimi ve halkını, Filistin Yönetimi ile barışmaya çağırdı. Sisi, “Mısır’ın, Filistin’i desteklemeye ve Gazze’nin imarına yardım etmeye hazır olduğunu” ifade etti. Birleşmiş Millet Genel Sekreteri Ban ki Moon ise konuşmasında, İsrail saldırganlığının sonlanması ve bölgede barışın hâkim kılınması gerektiğini belirtti.

Abir El Şinnavi - Sinan Güzaltan / Kahire

ulusalkanal.com.tr

Çin'den büyük ödül Dünya İngiltere'den Filistin kararı Dünya El Salvador açıklarında 7.4 büyüklüğünde deprem Dünya Irak'ta Bakanlık paylaşımı Dünya