CIA Başkanı: Suriye ve Irak bölünebilir

Amerika'nın Merkezi İstihbarat Teşkilatı CIA'in Başkanı John Brennan, Suriye ve Irak'taki devlet yapısının yeniden telafi edilemeyecek şekilde zarar gördüğünü belirtti. CIA Başkanı, ülkelerin yakın gelecekte bölünmesinden kuşkulandığını ifade etti.

Abone ol

Amerika Merkzi İstihbarat Teşkilatı CIA'in Başkanı Hohn Brennan, Irak ve Suriye'nin devlet yapısının telafi edilemeyecek şekilde bozulmuş olabileceğini söyledi.

CIA Başkanı ülkelerin mevcut şartlarda bölünebileceğini de savundu.

Amerika, Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğünün yeniden sağlanabileceğinden kuşkulu. Brennan, iki ülkenin de merkezi bir hükümet tarafından yönetilebileceğini tahmin etmiyor.

CIA Başkanı, etnik ve mezhep gerginliklerinin sürdüğünü, Suriye ve Irak'taki Kürt bölgeleri gibi birçok özerk bölgenin ortaya çıkabileceğini ifade etti.

IŞİD'in iç savaşın hüküm sürdüğü Yemen'e sızmasıyla ilgili görüşlerini de dile getiren Brennan, IŞİD'in Yemen'de El Kaide'ye bağlı gruplarla işbirliği yaptığını da sözlerine ekledi.

ulusalkanal.com.tr

Bülent Esinoğlu yazdı: Son tuzak Gündem Başkan çağrı yaptı, İTO’da istifalar geldi! Gündem Başbakan Yıldırım: 1 tankımızın isabet aldığı bilgisi var Gündem Tunceli'de 504 uzaklaştırma Gündem