Gaziye büyük ayıp

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödeme yapılmadığı için protez bacağına haciz gelen gazi Bülent Kocaoğlan bir şok daha yaşadı. PKK saldırısında bacağını kaybeden gaziye 37 bin TL'lik fiyat farkı çıkarıldı. Bu parayı ödemeyemeyen gazi, ya tekerlekli sandalyesini satacak ya da 1,5 yıl hiç yemeden içmeden para biriktirecek.

Abone ol

Gazi Bülent Kocaoğlan, hayata tutunabilmek için protez aldı, parayı ödeyemeyince haciz geldi. Gaziye yapılan bu ayıp Türkiye gündemine oturunca Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. Ancak Gazi Bülent Kocaoğlan'ın sevinci uzun sürmedi.

1996 yılında Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK saldırı sonucu sol bacağını kaybetti. 16 arkadaşını da şehit verdi. Bülent Kocaoğlan, 7 ay önce daha iyi yürüyebilmek için protezini yeniledi. Ancak SGK parayı ödemyince proteze haciz geldi.

Gazinin bu durumu basında yer bulunca Sosyal Güvenlik Kurumu denetmenleri tutanak hazırladı.

Tam işler çözüldü derken Bülent Kocaoğlu'nun sevinci kursağında kaldı. Çünkü 135 bin liralık protezin 98 binini SGK, 37 binini ise Kocaoğlan'ın ödenmesine karar verildi.

Banka kredilerine boğulan Kocaoğlu, şimdi 37 bin TL'lik fiyat farkını nasıl ödeyeceğini düşünüyor.

ulusalkanal.com.tr

Bahçeli: Denediler başaramadılar Gündem "Sekreterya" da yer alacak isimler netleşti Gündem "Meralar özel şirketlere kiralanacak, hatta satılabilecek'' Gündem ''Bizim tedbirlerimiz önemli'' Gündem