Bakan Yıldız açıkladı: Doğalgaza indirim...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Ham petrol fiyatlarının düşüşünün 6 aylık faz farkıyla beraber doğalgaz fiyatlarını etkileyeceğini söylemiştim. Bunun 01.01.2015'ten itibaren yansıyacağını görüyoruz. Önümüzdeki aylarda daha fazla yansıyacak" dedi.

Abone ol

Bakan Yıldız, "Maden Kanunu Tasarısı" ile ilgili düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. "Bu seneki doğalgaz müzakereleri ne aşamada. Herhangi bir görüşme yapıldı mı?" yönündeki soruya ise Bakan Yıldız, "Önümüzdeki hafta yapacağız. Bulunduğumuz noktadan daha farklı bir çözüm yolu bulmayı ümit ediyoruz. Tabii ki bunlar müzakereler. Müzakereler sonlanmadan herhangi bir rakam söylememiz söz konusu olmaz. Ham petrol fiyatlarının düşmesinden kaynaklanan sebeplerle üretici ülkelerin, durumun kendileri açısından biraz daha zor olduğunu söylüyorlar. Ama biz de bir indirim hakkını almak istiyoruz. Bununla alakalı müzakerelerimiz devam ediyor. İki seans yapmıştık, istediğimiz sonuca ulaşamamıştık, önümüzdeki hafta bir daha yapacağız. İyi bir sonuç alacağımız kanaatindeyim. Ham petrol fiyatlarının düşüşünün 6 aylık faz farkıyla beraber doğalgaz fiyatlarını etkileyeceğini söylemiştim. 01.01.2015'ten itibaren bunun yansıyacağını görüyoruz. Önümüzdeki aylarda daha fazla yansıyacak. Bunları da biz özellikle yine kamuoyuyla paylaşacağız" karşılığını verdi. (İHA)

Çalışanlara iyi haber! O hüküm kaldırıldı! Ekonomi Avrupa kararını verdi! Düşürülecek! Ekonomi "Borçlanmayla refah olmaz" Ekonomi Soma'da santral direnişi Ekonomi