"Ergenekon'dan çıktık sıra Balyoz'da"

Tutuklu komutanların aileleri ve yakınları İzmir, İstanbul, Ankara ve Antalya'da "Sessiz Çığlık" eylemindeydi. İzmir'deki eyleme İşçi Partisi Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey katıldı. Özbey, "Ergenekon'dan çıktık sıra Balyoz'da" dedi.

Abone ol

Tutsak asker ailelerinden oluşan Vardiya Bizde Platformu, 79'uncu kez Sessiz Çığlık eyleminde bir araya geldi. İzmir, İstanbul, Ankara ve Antalya'dan özgürlük sesleri yükseldi.

İzmir'de adres YKM önü oldu. Yüzlerce yurttaş, tutuklu komutanlar için bir araya geldi. 'Sessiz Çığlık' eyleminin bu haftaki konuğu İşçi Partisi Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey oldu.

İzmirlilere seslenen Özbey, "Demir dağları eriterek Ergenekon’dan çıktık, şimdi sıra Balyoz’da" dedi.

Özbey, Başbakan Erdoğan'a Abdullah Gül'e ve Fethullah Gülen'e seslendi.

İstanbul Beşiktaş'ta toplanan yurttaşlar Anayasa Mahkemesi'ne seslendi.

Harbiye Derneği 2000'liler Sınıfı, arkadaşlarının Amerikan emperyalizmine karşı oldukları için tutsak olduklarını vurguladı.

Ergenekon Davası'nda tahliye olan Genelkurmay eski Harekat Başkanı Mehmet Eröz ve Avukat Kemal Kerinçsiz de oradaydı.

Bir diğer eylem de Ankara'daydı. Eyleme Ergenekon tertibiyle hedef alınan Emekli Yarbay Mustafa Dönmez ile Aydınlık Gazetesi yazarları Hikmet Çiçek ve Deniz Yıldırım katıldı. Dönmez, yurtseverlerin hala tutsak edildiğini hatırlattı.

Antalya'da da her hafta sonu olduğu gibi yine eylemdeydi. Platform adına Emekli Albay Mehmet Ali Akay konuştu.

ulusalkanal.com.tr

Soğuk ve yağışlı hava geliyor Yurt Samandağ'da tarihi gün Yurt İtfaiye eri araçtan düştü Yurt Perinçek: Samandağ medeniyet başkenti olacak Yurt