Gazeteci Cem Küçük: Darbe söylentileri TSK'ya zarar veriyor

Gazeteci Cem Küçük, Sinem Fıstıkoğlu ve Adnan Türkkan'ın sunumuyla ekranlara gelen Hafta Sonu programına konuk oldu.

Abone ol

Gazeteci Cem Küçük, konuk olduğu Hafta Sonu programında Adnan Türkkan ve Sinem Fıstıkoğlu ile birlikte gündemi değerlendirdi.

Küçük, geçtiğimiz hafta siyaset gündeminde darbe söylentilerinin yükselmesi hakkında, "Bu tür tartışmalar en büyük zararı Türk Silahlı Kuvvetleri'ne veriyor. Çünkü Türk Silahlı Kuvvetleri şu an Suriye'nin içerisinde Barış Pınarı Harekatı, Zeytin Dalı Harekatı'nı yapıyor. PKK'nın olduğu yerde aşağı yukarı 40 km alana kadar PKK'yı boşalttık oradan ve ordumuz orada görev yapıyor ve şehitler veriyoruz her gün ne yazık ki. Tabii bunların hepsi çok can yakıyor, içimizi yakıyor bu önemli. Öte yandan ordumuz yine Kuzey Irak'ta, ülkemizin lehine. İdlib'te ordumuz var sınır devriyesi yapıyor, halkımız, bizler rahat etsin diye yapılıyor." diyerek TSK'nın icraatlarının altını çizdi.

Küçük sözlerine, "Siz Türk Silahlı Kuvvetleri'ni, bu darbe tartışmalarının içerisine çektiğiniz zaman bir onbaşı bir yarbay bir general, "Arkadaş biz burada vatan millet için canımızı veriyoruz" der. Yeri geldiğinde vatan için bunların hepsi yapılır çünkü asker bu insanlar ama birileri de onları bu darbeye alet ediyor." diyerek vatanı için canlarıyla görevini yerine getiren askerlere haksızlık yapıldığını dile getirdi.

Geçtiğimiz günlerde 27 Mayıs tartışmasının gündem olması üzerine Kemal Kılıçdaroğlu'nun, attığı "Askeri darbeye de sivil darbeye de karşıyız" sözlerine dikkat çeken Küçük, sivil halka ve halk oyuyla iktidara gelen ve belirli bir kitleye hitap eden siyasilere böyle bir ithamda bulunulmasının yanlış olduğunu anlattı.

Canan Kaftancıoğlu'nun iktidarı seçim veya başka türlü göndermekten bahsetmesi üzerine Küçük, "CHP İstanbul İl Başkanı'nın, kalkıpta seçim veya başka türlü demesini herkes 'başka'yı darbe olarak algılar. Ben seçim dışında gitmesinin tek yolunun darbe olduğunu anlarım" diyerek bu imaların olmaması ve siyasetçilerin demokratik olması gerektiğini belirtti.

ulusal.com.tr

Bakan Akar'dan mesaj Gündem Bakan Karaismailoğlu'ndan seyahat açıklaması Gündem 15 ildeki sokağa çıkma ve seyahat kısıtlamaları sona erdi Gündem Emniyet Genel Müdürü Aktaş, şehit polis Erman Özcan için taziye mesajı yayımladı Gündem