21 Aralık’ta Türkiye, Amerika ve Kuzey Irak yönetimi arasında kritik toplantı

Irak’ın Erbil kentinde 21 Aralık’ta Türkiye, Amerika ve Kuzey Irak yönetimi arasında Musul’la ilgili kritik bir toplantı yapılacak. Toplantının olacağını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan açıkladı, Kuzey Irak yetkilileri de doğruladı. Ancak söz konusu toplantıyla ilgili Dışişleri Bakanlığının bilgisi olmadığı ortaya çıktı. Toplantıda Musul ve Irak’taki son gelişmelerin konuşulacağı, ancak Bağdat hükümetinin yer almayacağı öğrenildi.

Abone ol

Türkiye ile Irak arasındaki kriz derinleşiyor, 21 Aralık’ta Türkiye, Amerika ve Kuzey Irak yetkilileri arasında kritik bir toplantı olacağı konuşuluyor. Toplantıda Musul krizinin konuşulacağı belirtiliyor.

Toplantıyla ilgili ilk bilgiyi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 11 Aralık’ta Bosna Hersek heyetiyle yaptığı basın toplantısında şu ifadelerle verdi:

"Bu ayın 21’inde zaten gerek Kuzey Irak, gerek Türkiye, gerek Amerikalı dostlarımızla üçlü bir toplantı, çalışma da yapılacaktır. Bu çalışmalarla da Kuzey Irak’taki ve Irak’ın genelindeki gelişmeleri değerlendirme fırsatı olacaktır”

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin de toplantıyı doğruladı. IŞİD’e karşı savaşta Kuzey Irak Bölgesi, ABD ve Türkiye arasında bu ay içinde bir zirve gerçekleşeceğini söyledi.

Rudaw'a konuşan Fuad Hüseyin, "IŞİD'le mücadelede Erbil, Washington ve Ankara arasında önemli adımların atılacağını" belirtti. Hüseyin, IŞİD'le mücadelede 3 tarafın ortak hareket edeceğini ve Bağdat'ın düzenlenecek zirvede yer almayacağını vurguladı.

Erdoğan ve Kuzey Irak yetkilileri 21 Aralık’ta bir toplantı olacağını doğruladı doğrulamasına ancak Türk Dışişleri'nin böyle bir toplantı hakkında bilgisinin olmadığı ortaya çıktı.

Dışişleri kaynakları, söz konusu toplantıdan haberlerinin olmadığını, Başbakan bu konuda herhangi bir programının bulunmadığını söyledi.

21 Aralık'ta yapılacak toplantı da Musul ve Irak’taki son gelişmelerin konuşulacak ancak Bağdat yönetimi bulunmayacak.

ulusalkanal.com.tr

IŞİD, Başika kampına saldırdı: Ölü ve yaralılar var Gündem Davutoğlu'ndan HDP'ye: Bu demokrasiye, halka ve vatana ihanettir Gündem KDP ile PKK'nın musul tartışması Gündem Kılıçdaroğlu o ilçe başkanlarını Ankara'ya çağırdı Gündem