İsmet Yılmaz'dan F tipi örgüt açıklaması: Kabul edilemez

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, F tipi örgütle ilgili önemli açıklamalar yaptı. "Kırmızı Kitapta yer alan bir yapının milli ordu içinde yer alması kabul edilemez." diyen Yılmaz, Balyoz ve Ergenekon davalarında yargılanan 73 subayın görevine döndüğünü, 46'sının Yüksek Askeri Şura'da terfi derecelendirmesine gireceğini belirtti.

Abone ol

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden F tipi örgüt yapılanmasıyla ilgili binin üzerinden ihbar geldiğini açıkladı, "Milli Güvenlik Siyaset Belgesi içinde yer alan bir yapının milli ordu içinde yer alması kabul edilemez" dedi.

Anadolu Ajansı'nın Editör Masası'na konuk olan Yılmaz, Balyoz ve Ergenekon davalarında yargılanan 73 subayımızın göreve döndüğünü açıkladı.

73 subaydan 46'sının Yüksek Askeri Şura'da terfi derecelendirilmesine gideceğini belirten Yılmaz, "Dolayısıyla o terfide Yüksek Askeri Şura Üyeleri kendilerine, diğer aynı yaşta tertiplerine bakarak da en iyi liyakat ve ehliyeti dikkate alarak bir değerlendirme yapacaktır" ifadelerini kullandı.

Yılmaz, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden F tipi örgüt yapılanmasıyla ilgili gelen ihbarlar üzerine hem idari hem de Genelkurmay Askeri Savcılığı tarafından soruşturmalar başlatıldığını söyledi. "Neticelendiğinde elbette gereği yapılacaktır." dedi. TSK'nın "milli ordu" vasfının değiştirilmemesi gerektiğini vurguladı.

"Milli bir ordu olması silahlı kuvvetlerimizin gücünü ve 77 milyonun da bu orduya olan güvenini göstermektedir. Dolayısıyla milli ordu vasfını değiştirmemek lazım. Milli ordu vasfı nedir? Hukuk, kanun içerisinde komutanlara bağlı, komutanlardan aldığı talimatı uygulayan bir yapı olması lazım. Eğer komutanından değil de bir başka yerden talimat alan bir yapı varsa o zaman bu milli olma vasfını kaybeder"

Kozmik Oda'da ele geçirilen bilgilerin dışarıya sızdırılmasının mümkün olduğunu vurgulayan Yılmaz, örgütün karşı istihbarat örgütü görüntüsü verdiğini belirtti.

ulusalkanal.com.tr

Bursa'da feci kaza! Genç kız öldü, baba komada Gündem Gözaltı emrini bakın kim verdi Gündem Devlet Bahçeli, Ahmet Davutoğlu'na seslendi Gündem Dışişleri Bakanı’ndan Türk gemisine saldırı yorumu Gündem