4 asker ve 1 korucu son yolculuklarına uğurlandı

Diyarbakır, Hakkari ve Şırnak'taki PKK saldırılarında şehit olan 4 asker ve 1 korucu memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı. Şehitlerin memleketleri bayraklarla donatıldı.

Abone ol

PKK saldırılarında şehit olan kahraman mehmetçikler son yolculuklarında uğurlandı.

İlk tören Ankara'daydı. Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde teröristlerin roketatarlı saldırısında şehit olan 33 yaşındaki jandarma Üsteğmen Murat Taylan Öncel için Kocatepe Camisinde cenaze namazı kılındı. Top arabasının geçişi sırasında şehidin kardeşleri asker selamına durdu.

Manisa'da 2 şehit töreni vardı. 30 Eylül günü Şırnak-Cizre karayolunda PKK’lıların bombalı saldırısında ağır yaralanan ve GATA'da şehit olan Uzman Çavuş Süleyman Gür Salihli de son yolculuğuna uğurlandı.

Alaşehir ilçesindeyse Onbaşı Evren Kaya için tören düzenlendi. Kaya Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lıların bombalı saldırısında şehit olmuştu. Şehit askerin ilçeye getirilişi sırasında vatandaşlar, araç ve motosikletleriyle konvoy oluşturdu. Vatandaşlar terörü protesto etti.

Aynı saldırıda şehit olan 20 yaşındaki Jandarma Er Latif Aşıkmuslu da Çankırı'da son yolculuğuna uğurlandı. Köy bayraklarla donatıldı. Şehit binlerce kişinin katıldığı törenle köy mezarlığına defnedildi.

Bir tören de Şırnak'ta yapıldı. Beytüşşebap ilçesinde, teröristlerin silahlı saldırısı sonucu şehit olan korucu Ahmet Adıyaman Ayvalık köyünde defnedildi.

ulusalkanal.com.tr

Hz. Muhammed'in torunu İmam Hüseyin anıldı Gündem AB yargısından FETÖ'ye destek Gündem Bosna'da savaş çığlıkları! Gündem SHGM'den yurt dışı uçuşları için kış saati uyarısı Gündem