Bahçeli, Davutoğlu'nun teklifini kabul etti

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun randevu talebine CHP, MHP ve HDP olumlu yanıt verdi. Davutoğlu önce CHP ve HDP son olarak da MHP genel başkanları ile görüşecek. Yeni anayasa, bütçe, reform ve iç tüzük konularında yapılacak görüşmenin adresi Türkiye Büyük Millet Meclisi olacak

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Meclis'te grubu bulunan siyasi parti liderlerinden istediği görüşme talebine yanıtlar geldi. CHP, MHP ve HDP Davutoğlu'na olumlu yanıt verdi.

Davutoğlu, önce CHP'ye gidecek. Davutoğlu'nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yapacağı görüşme 30 Aralık günü saat 13.00'da Meclis'te gerçekleşecek.

Aynı gün ikinci görüşme adresi ise HDP. Davutoğlu HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile saat 16.00'da bir araya gelecek.

Davutoğlu'nun MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile buluşma tarihi ise 4 Ocak 2016. Saat 14.00'da yapılacak olan görüşmenin adresi ise yine Türkiye Büyük Millet Meclisi.

Görüşmelerin gündeminde yeni anayasa, bütçe, iç tüzük ve reformlar var. Anayasa önerisi kapsamında Yargıtay ve Danıştay yerine temyiz mahkemeleri, bireysel başvuruda yeni düzenleme, HSYK'nın yapısının değiştirilmesi, askeri yargının kaldırılması gibi başlıkların ele alınması bekleniyor.

Davutoğlu, iç tüzük konusunda da genel kurul çalışmalarının 'yasama' ve 'tartışma' günleri olarak ayrılmasını teklif edecek. Bütçe konusunda yeni hükümetin reformları için destek isteyecek.

Davutoğlu'nun muhalefet partileri ile görüşmesinden sonra da yol haritası belirlenecek.

Çağla Atlı Akkuş

ulusalkanal.com.tr

TSK o görüntüleri paylaştı: 200 kişilik örgüt... Gündem Erdoğan'dan sert sözler: Hain! Gündem TSK: Diyarbakır-Şırnak'ta 17 terörist öldürüldü Gündem Teröristlerce vurulan hamile kadının erken doğumla dünyaya getirilen bebeği hayatını kaybetti Gündem