Gül ve Arınç düğmeye bastı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç AKP içindeki opersayonun düğmesine bastı. İkilinin planı ayrı bir parti kurmak yerine partiyi Tayyip Erdoğan'dan arındırmak. İkilinin, 1 Kasım'da tek başına iktidar olamama durumunda olağanüstü kongre için atak yapacağı, şimdiden 300 delegenin desteğini aldığı belirtiliyor.

Abone ol

1 Kasım öncesi AKP'de seçim sonrası hazırlıkları başladı. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç partinin tek başına iktidar olamaması durumunda olağanüstü kongre için hamle yapacak.

Aydınlık Gazetesi'nin haberine göre, Gül ve Arınç'ın planı yeni bir parti kurmak yerine AKP'nin yönetimini devralmak. İlk adım partideki etkin konumlarını kaybeden isimleri ikna etmek oldu. Böylece 1 yıldır planı yapılan operasyonun düğmesine basıldı.

Aydınlık'ın AKP kaynaklarına dayandırdığı bilgilere göre, Arınç son dönemde partideki yetkileri alınan isimleri bir araya getirmek için 1 yıldır çalışıyor. Bu kapsamda aralarında başbakan yardımcılığı görevini yapmış isimlerin de bulunduğu 10'dan fazla ismi kendi ekiine dahil etti. Abdullah Gül de son 8 aydır sermaye ve fikir çevrelerinin desteğini almak için çalıştı.

AKP 1 Kasım'da sandıktan tek başına iktidar olarak çıkmazsa "üst üste 2. seçim başarısızlığı" gerekçesiyle olağanüstü kongre çağrıları yapılacak. Bu tartışmalara eski milletvekilleri, görevden alınan il ve ilçe yöneticileri de dahil edilecek. Sosyal medyada da "trol" hesaplar üzerinden propaganda yürütülecek.

AKP tüzüğüne göre, olağanüstü kongre için 290'ın üzerinde delegeden çağrı gelmesi gerekiyor. İddialara göre çağrıcı delegeler de belirlendi. Ancak Gül ve Arınç "yönetimi devralma" planı yaptığı için delegeyi 800'ün üzerine çıkarması gerekiyor.

ulusalkanal.com.tr

Dink cinayetinde Yılmazer ve Akyürek’e müebbet hapis istemi Gündem MHP'den CHP'ye eleştiri Gündem Medula sistemi çöktü Gündem Diyarbakır'daki çatışma sonrası Numan Kurtulmuş'tan açıklama Gündem