TOMA, akrep, biber gazı ve şimdi de...

TOMA, akrep, biber gazı, copu ve silahın ardından polisler elektro şok tabancasını da aktif olarak kullanıma soktu. Emniyet Genel Müdürlüğü yeni silahının etki seviyesini belirlemek için üniversitelere yazı gönderdi. Yazıda " İnsan sağlığını olumsuz etkilememek için kaç volt elektrik verelim" diye soruldu.

Abone ol

Kendisine direnen kişileri etkisiz hale getirmek için elektro şok cihazı alan Emniyet, cihazın insan vücudunu nasıl etkilediğini anlamak için üniversitelere yazı gönderdi.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Zeki Çatalkaya imzası ile 27 Haziran 2014 tarihinde Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi, Hacettepe Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, TÜBİTAK ve Adli Tıp Kurumu’na yazı yazılarak elektro şok cihazı ile ilgili görüş soruldu.

Yazıda "insanlara kaç amper elektrik verebiliriz", "ne kadar süre verebiliriz" gibi sorular soruluyor.

Yazıya Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı, “İnsan sağlığına kesinlikle zarar verir, ölümcül sonuç doğurur” dedi. Hacettepe Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, TÜBİTAK ve Adli Tıp Kurumu’nun cihazla ilgili görüşlerini henüz Emniyet'e iletmediği kaydedildi.

ulusalkanal.com.tr

Mahkeme: Gezi Parkı haktır! Gündem İşte AKP'nin İmralı planı Gündem MİT denetimi sözde kaldı Gündem Çolpan İlhan sonsuzluğa uğurlanıyor Gündem