İzmir'in tarihi limanı özelleştiriliyor

İzmir Alsancak Limanı özelleştiriliyor. İhale 2016’nın ilk yarısında yapılacak. Resmi Gazete'de yayımlanan ve bazı değişiklikler yapılan yeni imar planları, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi'nde bir ay süresince askıya çıkarılacak.

Abone ol

İzmir’in tarihi Alsancak Limanı özelleştiriliyor.

Liman, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 2012 yılında Kruvaziyer ve Yük Limanı olarak ikiye ayrılmıştı.

İzmir Alsancak Limanı’nın yeni imar planları Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından Resmi Gazete’de 14 Kasım’da yayınlandı.

Resmi Gazete'de yayınlanan yeni planlara göre, Kruvaziyer Limanı'nda emsal yapılaşma 1.25'ten 0.50'ye düşürüldü. Böylece inşaat alanı yaklaşık 50 bin metrekare azaltılarak, 125-130 bin metrekareye indirildi.

Limana iki yeni parmak iskele eklenecek. İzmir’de kitle örgütlerinin tepkisini çeken AVM projesi yerine, küçük dükkanlar ve oteller yapılacak.

Her iki limanın yeni imar planları İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi’nde bir ay süresince askıya çıkarılacak.

Yük limanında ise liman sınırı olarak Meles Deltası belirlendi.

HABER: ŞEYDA ARIK

ulusalkanal.com.tr

Havaalanı 3 aydır kapalı Yurt İstanbul'da 14 saatlik su kesintisi Yurt İstanbul'da patlatılan paketten ses bombası çıktı Yurt Türkiye iki büyük nükleer felaket yaşayabilir! Yurt