Suriye'nin Birleşmiş Milletler Daimi temsilcisi: IŞİD'e göz yumuyor

Suriye'nin Birleşmiş Milletler Daimi temsilcisi Beşar El Caferi, AKP iktidarını suçlayan açıklamalar yaptı. Caferi, AKP hükümetinin İŞİD terör örgütü üyelerinin Türkiye sınırından Suriye'ye geçmesine göz yumduğunu ve teröre destek verdiğini söyledi.

Abone ol

Suriye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Beşar El Caferi'ye 69'uncu Genel Kurul'da gazeteciler AKP iktidarının tampon bölge girişimleri soruldu. Caferi, "Tayyip Erdoğan önce teröristleri finanse etmeyi ve onları Suriye'ye göndermeyi durdurmalı. Bu çok kötü, gelecek ilişkilerimiz için de kötü olacak" dedi.

AKP hükümetinin politikasının başından bu yana yanlış olduğunu savunan Caferi, "Erdoğan, Suriye halkına karşı saldırgan tavrına son vermeli" ifadesini kullandı.

Caferi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Irak gündemli özel toplantısına, İran'ın davet edilmemesini de eleştirdi.

Caferi, "Neden Suudi Arabistan var da İran yok? Katar var da İran niye yok? Türkiye var da İran neden yok? Hiç değilse İran bu terörist grupları finanse etmiyor. Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar bu teröristleri finance ediyor, İran değil" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

TSK açıkladı: PKK mahkeme kurdu Gündem PKK 2 okul daha yaktı Gündem Hangisi doğruyu söylüyor Gündem Melih Gökçek Atatürk'ü sehven silmiş Gündem