Irak ordusu ilerliyor

Irak Ordusu, IŞİD'in kontrolündeki bölgeleri geri almayı sürdürüyor. Diyala'da ilerleme sağlayan ordu, Kızlarbat ve Celevla nahiyelerine operasyon düzenledi. IŞİD tarafından her iki nahiyenin tüm bölgelerine konulan bombalar etkisiz hale getirildi.

Abone ol

Irak, IŞİD'in elindeki bölgeleri geri almaya devam ediyor.

Diyala ilinde ilerleme sağlayan Irak ordusu, Kızlarbat ve Celevla nahiyelerine düzenlediği operasyonlar sonucu bu nahiyeleri kontrol altına aldı.

IŞİD tarafından her iki nahiyenin tüm bölgelerine konulan bombalar etkisiz hale getirildi. Ordu güçlerine gönüllü askerler ve Peşmerge güçleri de destek veriyor.

IKYB'nin internet sitesinde yer alan haberde, iki nahiyeye düzenlenen operasyonlarda 150 IŞİD üyesinin öldürüldüğü iddia edildi.

Ramadi'de IŞİD ve güvenlik güçleri arasında çatışmalar çıktı. IŞİD'in saldırıları üzerine güvenlik güçleri tarafından sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Başbakan Haydar El İbadi, saldırıların engellenmesi için Ramadi'deki hava saldırılarının daha da yoğunlaştırılmasını istedi.

Babil iline bağlı Latifiye bölgesinde ise, IŞİD mevzilerini hedef alan operasyonlar sırasında 12 terörist öldürüldü.

Bu arada Bağdat'ta patlamalar bugün de durmadı. Bağdat'ın 4 ayrı bölgesinde düzenlenen bombalı saldırılar sonucu 7 kişi öldü, 29 kişi ise yaralandı.

ulusalkanal.com.tr

Maç sırasında intihar saldırısı: En az 45 ölü! Dünya Eski Başbakan gözaltında Dünya İran teknolojisini sergiledi Dünya Müzakerelerde son viraj Dünya