Yüzlerce işçi tehlikede

AKP döneminde yıldızı parlayan Soma Holding'in Işıklar işletmesi yeni bir felaketin sinyallerini veriyor. Yüzlerce işçinin çalıştığı Işıklar sahasındaki maden, heyelan ve göçük tehtidi altında. Madenin üzerinden geçen 3 kilometrelik yol insan boyundaki yarıklar nedeniyle kullanılamaz durumda.

Abone ol

Soma Eynez Bölgesi'ndeki maden katliamından sonra Soma Holding'in işlettiği başka bir maden sahasının da alarm verdiği ortaya çıktı. Hürriyet Gazetesi'nin fotoğrafladığı bu alan Soma Holding'in işlettiği Işıklar sahası. Türkiye'nin en kaliteli kömürlerinin çıkartıldığı bölge heyelan ve göçük tehtidi altında.

Işıklar sahası 2 yıl önce Soma Holding tarafından işletilmeye başlandı. Daha önceleri Türkiye Kömür İşletmeleri Kısrakdere bölgesini açık ocak olarak işletiyordu. Türkiye Kömür İşletmeleri burayı ihalesiz olarak Soma Holding'e deveretti. Firma bu alanda "Ata Bacası" ve "Işıklar İşletmesi" adlarında, birbirinin aksi yönünde 2 yeraltı işletmesi ve bir de kömür yıkama tesisi kurdu. Işıklar İşletmesi yaklaşık 2 yıl önce faaliyete geçti.

İşletmenin çalışmaları ilerledikçe üzerindeki 3 kilometrelik yolda insan boyunda yarıklar meydana geldi. "Kısrakdere Elekyolu" olarak adlandırılan yol sahayı Soma ve diğer maden ocaklarına bağlıyor.

Madenciler, Işıklar İşletmesi'nde büyük bir felaket olmasından korkuyor. Madendeki galerilerde meydana gelecek olası bir patlamanın tüm maden sahasını kapsayacak büyük bir heyelana ve göçüğe neden olacağından endişe ediliyor. Işıklar İşletmesi ile yarıkların meydana geldiği yol arasındaki mesafe ise kuş uçuşu yaklaşık 500 metre.

Her gün yüzlerce madenci heyelan ve göçük tehtidi altında bu bölgede çalışlıyor.

ulusalkanal.com.tr

Can Gürkan adliyeye getirildi Gündem İşte Soma'daki taktik: Dayıbaşı Gündem CHP'li vekil Twitter'dan açıkladı Gündem Bugün Soma için yürüyüş iktidar yürüyüşüdür Gündem